Regizorul lui „Eu când vreau să fluier, fluier” caută actori neprofesionişti

5
462

Florin Şerban, regizorul filmului Eu când vreau să fluier, fluier, lucrează din nou cu actori neprofesionişti la noul său film, Îmi curgi prin vine, o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.

Proiectul implică, în primul rând, o selecţie la nivel naţional de actori neprofesionişti, dar nu sunt excluşi nici cei cu studii de actorie. Se caută actori cu vârste între 18 şi 60 de ani, iar întreg procesul, început în ianuarie, se estimează că va dura cam un an.

„La un actor de film nu contează statura atletică sau fotogenia, contează doar să aibă un chip care spune o poveste şi să aibă curaj. Mult curaj”, spune Florin Şerban, într-un comunicat.

Regizorul şcolit la Columbia University are deja experienţă în lucrul cu neprofesionişti. Pentru Eu când vreau să fluier, fluier, Şerban a făcut casting în Penitenciarele pentru Minori şi Tineri din Craiova şi Tichileşti şi a muncit cu deţinuţii câteva săptămâni înainte de filmări. Necunoscut era şi George Piştereanu, pe atunci elev de liceu, pe care cineastul l-a lansat în lumea filmului.

Îmi curgi prin vine a câştigat anul trecut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi este singurul proiect din Europa de Est selecţionat la ediţia 2012 a  pieţei de coproducţii Cinemart, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam.

Filmul va fi produs de casa de producţie Fantascope Films (fantascopefilms.ro), companie înfiinţată de Florin Şerban în 2011, anul în care regizorul a fondat Şcoala de Actorie.

Cei interesați pot cere informații pe casting@fantascopefilms.ro.

5 COMENTARII

  1. Buna,numele meu este Madalina,am 16 ani,sunt din Deva,jud Hd. As vrea si eu sa aflu mai multe. Va rog sa imi da-ti o adresa sa va pot contacta. Va multumesc

  2. Salut numele meu este Tanase Daniel nascut in Tg-Mures varsta 28 nu stiu daca mah characterizeaza dar asta este dorinta mea cea cemi doresc de la 13 ani doar ca nam avut traiesc in londra si sunt interesat de anutul tau cauti actori neprofesionisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here