Maia Morgenstern face lobby pentru primul film de artă 3D din lume

0
637

Maia Morgenstern se alătură campaniei „Tu ce faci din 9 septembrie”, iniţiată de casa de distribuţie Parada Film, şi promovează PINA, în regia lui Wim Wenders, primul film de artă 3D din lume, proiectat în premieră la TIFF şi adus în cinematografe de luna viitoare.

Vedete din showbiz, media, sport şi cultură fac lobby au acceptat să facă lobby pentru una dintre cele mai interesante experienţe cinematografice din ultimii ani, o combinaţie de dans, poezie, teatru şi 3D, concepută în memoria unei coregrafe care a marcat dansul contemporan în ultimele trei decenii, Pina Bausch. Startul campaniei a fost dat la începutul săptămânii de vedeta Radio ZU şi Antena 2, Mihai Morar.

Lipsit de vanităţi regizorale, Wim Wenders ne-o redă pe Pina Bausch prin dansul ei. Pelicula a fost filmată în 3D cu cu ansamblul companiei de dans din Wuppertal după moartea neaşteptată a coregrafei, în vara lui 2009. Wenders a filmat patru dintre spectacolele ei – „Café Müller”, „Le Sacre du printemps”, „Vollmond” şi „Kontakthof” – şi a scos dansatorii în stradă, în zona industrială a oraşului, în grădini sau pe dealuri.

Prezent la cele mai importante festivaluri europene unde a rulat cu casa închisă, PINA a câştigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) şi Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011). Pelicula a fost nominalizată şi la prestigiosul Premiu LUX, oferit de Parlamentul European.

Pe 9 septembrie, filmul va fi lansat simultan în România, Finlanda, Cehia şi China.

Citeşte o cronică de la TIFF:
„Pina 3D”, o experienţă fascinantă la TIFF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here