Christoph Waltz vine în România pentru filmul lui Terry Gilliam

2
626

Christoph Waltz, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului – după excelenta partitură din Inglourious Basterds, al lui Quentin Tarantino – va veni în România în luna octombrie, pentru filmările la The Zero Theorem, noua peliculă a lui Terry Gilliam.

Celebrul regizor îşi va duce la bun sfârşit, în România, unul dintre proiectele sale amânate. Iniţial, în 2009, când producţia a fost la un pas de a începe, Billy Bob Thornton avea rolul principal în The Zero Theorem.

Pre-producţia a început deja la Studiourile MediaPro, iar turnajul va debuta pe 22 octombrie. Zvonurile – încă neconfirmate – îl includ şi pe Johnny Depp în distribuţie, alături de Waltz. Este al doilea proiect major pe anul acesta pentru actorul austriac după Django Unchained, al lui Tarantino, în care apare alături de Jamie Foxx şi Leonardo Di Caprio. Pentru interpretarea din Inglourious Basterds, Christoph Waltz a obţinut un Oscar pentru Cel mai bun rol secundar.

În thrillerul sci-fi al lui Gilliam, Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric şi retras, care lucrează la un proiect misterios menit să descopere, o dată pentru totdeauna, sensul existenţei, potrivit Deadline.com. Cercetările lui au loc într-o veche capelă distrusă, într-o lume corporatistă, orwelliană, în care Management-ul supraveghează totul.

Din munca sa îl întrerup din când în când Bainsley, o iubită care îl tentează cu sexul virtual, şi Bob, fiul rebel şi pasionat de ştiinţe al Management-ului. Vizitele se dovedesc însă a fi orchestrate de Management, pentru a ţine sub control cercetările. Bob inventează un cyber-echipament de „realitate virtuală interioară”, care îl poartă pe Qohen în adâncurile sufletului său, acolo unde se află răspunsul pe care atât el cât şi Management-ul îl caută.

După cum o sugerează sinopsisul, producţia va fi una complexă, cu decoruri sofisticate şi, probabil, buget pe măsură. Scenariul îi aparţine lui Pat Rushin, iar producător va fi Dean Zanuck (Road to Perdition, Get Low), fiul celebrului producător american Richard D. Zanuck (The Sting, Jaws), cel care a început proiectul, înainte de a se stinge.

Citeşte şi:

Terry Gilliam a ales România pentru noul său film

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here