Guvernul rus vrea să controleze box-office-ul

0
532

Guvernul rus vrea să controleze box-office-ulUn sistem computerizat de centralizare a rezultatelor din box-office este luat în calcul de guvernul lui Vladimir Putin. Măsura este necesară, potrivit „Variety”, din cauza practicii răspândite în rândul proprietarilor de cinematografe din Rusia, aceea de a declara oficial doar un sfert sau jumătate din biletele vândute, pentru a plăti mai puţin statului, distribuitorilor şi producătorilor. Decizia este spijinită şi de legea cinematografiei adoptată la începutul anului.

Operatorii de reţelelor vor fi responsabili de instalarea echipamentului şi a softului necesar updatării zilnice a informaţiilor cerute, iar profesioniştii din industrie vor putea accesa datele gratuit. În oraşele mari, unele date vor fi puse la dispoziţia publicului. În cele mici, de provincie, proprietarii de săli vor transmite cifrele pe hârtie, pentru a evita costurile excesive.

Producătorii şi distribuitorii au propus şi promovat intens acest sistem, din cauza pierderilor pe care nu le puteau controla. 50% din veniturile obţinute din bilete revin proprietarilor de săli, 40% producătorilor şi 10% distribuitorilor.

„Măsura va încuraja transparenţa, dar nu va rezolva problema cinematografelor care vor permite clienţilor să ocolească box-office-ul. Distribuitorii ştiu care dintre reţele sunt transparente şi care nu uitându-se la cifrele comparative şi cred că ar trebui să facă mai multă poliţie ei înşişi”, a declarat Paul Heth, managerul Kino Star, una dintre cele mai mari reţele de cinematografe din Rusia, citat de „Variety”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here