Monica Bellucci by Monica Bellucci. 20 de ani în fotografii

0
736

Una dintre cele mai frumoase femei din lume – după verdictele date de revistele de profil şi după aprecierile bărbaţilor înnebuniţi la fiecare apariţie a actriţei din Malena – şi-a lansat recent un album cu o selecţie personală de 150 de fotografii. „Monica Bellucci by Monica Bellucci” a apărut în librăriile din Occident la sfârşitul lunii noiembrie, cu o prefaţă semnată de Giuseppe Tornatore, regizorul Malenei. „Esquire” l-a decretat „cel mai sexy obiect care a aterizat vreodată pe o măsuţă de cafea”: fotografiile sunt extrem de senzuale.

Înainte de deveni cunoscută ca actriţă, Bellucci a pozat pentru „Elle” sau „Esquire” şi câteva dintre cele mai reuşite fotografii, semnate de Tornatore, Peter Lindbergh, Helmut Newton, Fabrizio Ferri, Richard Avedon sau Ellen von Unwerth, se regăsesc în album. Toate ipostazele în care apare Bellucci – seducătoare, dominatrix, mamă – gravitează în jurul ideii de sex-symbol. La 46 de ani, Bellucci nu şi-a părăsit încă tronul.

„Întotdeauna m-au intrigat reprezentările corpului uman: feţe, guri, mâini, picioare, braţe, priviri, goliciune. Este arta Naturii”, scrie Bellucci despre ea însăşi. „Când eram o copilă, visam cu ochii deschişi în timp ce mă uitam la fotografiile lui Helmut Newton, Bruce Weber şi Richard Avedon, însă n-am avut niciodată corpul unui model. Eram înaltă, dar nu destul de înaltă, şi cu forme, pentru că nu am vrut niciodată să fiu slabă. Nu am crezut niciodată în perfecţiunea dictată de legile modei. Poate pentru că nu cred în perfecţiune şi în nici o altă lege care spune că ar trebui să arătăm cu toţii la fel. Şi totuşi, cartea asta reprezintă mai mult de 20 de ani din viaţa mea în faţa camerei. M-am oferit privirii ei cu creativitate şi cu toată feminitatea mea.

Când am intrat în lumea filmului, această creativitate şi abilitatea de a-mi da frâu liber m-au ajutat să am încredere în persoana care se afla în spatele camerei. Sunt ca o muză căreia îi face plăcere să-şi urmărească artistul desenându-i portretul şi care trăieşte prin oamenii care o înfăţişează. De asta ştiu că nu voi fi niciodată fotograf sau regizor. Nu pentru că sunt o persoană pasivă, ci pentru că rolul stă în alegerile pe care le fac în calitate de subiect. În cele din urmă, e o formă de exprimare similară iubirii: te dedici cu pasiune şi generozitate numai celor care ştiu să te stimuleze să te dezvălui pe tine însuţi”, notează actriţa.

Albumul editat de Rizzoli Publishing costă în jur de 40 de dolari şi poate fi găsit pe Amazon.com şi pe alte librării online. Banii adunaţi din vânzarea cărţii vor fi donaţi în scopuri caritabile.

O selecţie de imagini puteţi găsi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here