Bobby Păunescu şi-a deschis o casă de producţie în Statele Unite

1
523

Omul de afaceri Bobby Păunescu investeşte masiv în producţia de film. Potrivit deadline.com, regizorul şi producătorul român a înfiinţat o casă de producţie în Statele Unite, Solar Pictures, împreună cu Jared Underwood (fost senior executive Comerica Entertainment), producătoarea Kearie Peak şi Christopher Taylor. Păunescu deţine deja, din 2004, Mandragora International, fondată în România.

Solar Pictures va produce 4-5 filme pe an, cu bugete urcând până la 30 de milioane de dolari. Un investitor cheie va fi şi Edward Lawson Johnston, fondatorul băncii LJ Group, care manageriază bunuri în valoare de 5 miliarde de dolari. Johnston este şi cel care a creat World Luxury Council în Londra, Dubai, Mumbai şi Delhi împreună cu Prinţul Michael de Kent, nepotul regelui George al V-lea al Marii Britanii.

„M-am pregătit pentru ziua asta mulţi ani, în primul rând învăţând business-ul, apoi meseria, cu filme pe care le-am produs, scris sau regizat. Acum e timpul pentru pasul următor – să fac filme independente bune, cu potenţial pe piaţa din Statele Unite şi cea internaţională”, a declarat Păunescu pentru publicaţia online. Cei patru producători sunt parteneri de afaceri şi prieteni de 18 ani.

„Cu resursele financiare ale lui Bobby, echipamentele de producţie şi studiourile din România şi alte parteneriate strategice prin lume, suntem convinşi că Solar Pictures le va oferi cineaştilor şi actorilor o platformă unică de producţie şi distribuţie a filmelor lor”, a precizat şi Jared Underwood, care a părăsit Comerica Entertainment după 18 ani, timp în care au fost finanţate peste 800 de filme, cu 10 miliarde de dolari. Printre acestea, Crash, Wallace & Gromit, Babel, District 9, Milk, Nine, Iron Man, Twilight, The Expendables, The Grey, The Woman In Black sau The Ides Of March.

Bobby Păunescu şi-a pus semnătura – ca finanţator, producător, scenarist, regizor şi distribuitor – pe 12 filme. Cu Mandragora Movies a produs Moartea Domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu. Şi-a regizat apoi propriul film, Francesca (2009), a pus bazele unui studio cu echipament de producţie în România, împreună cu Fandango (Italia) şi a produs recent Closer to the Moon, filmul în limba engleză a lui Nae Caranfil.

1 COMENTARIU

  1. multae realizari in productiea de filme,DML Paunescu daca sunteti interesat de productiea unui film cu trei genuri,Fantastica,Tryler,Aventura este un scenariu 3D 2012,si are o poveste destul de interesanta,un film de lung metraj cu sscenariu 3D daca sunteti interesat de astfel de film.atunci cred ca ava iesi o productie destul de reusita…+373,273-52-5-63.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here