14 scurtmetraje românești în Romanian Short Waves

0
303

rsw201414 scurtmetraje românești vor fi prezentate în programul Romanian Short Waves, din cadrul Short Film Corner, eveniment dedicat profesioniștilor din industria de cinema, pe piața de filme a  Festivalului de la Cannes. Secțiunea este non-competitivă și nu echivalează cu o selecție în festival.

Filmele sunt: 12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase), Brigada Neagră (r. Andrei-Nicolae Teodorescu), Cadoul (r. Dumitru Grosei), Calea Dunării (r. Sabin Dorohoi), Catafalce (r. Radu Constantin Vasile), Dry Bones (r. Luiza Pârvu), Jurnal #2 (r. Adina Pintilie), Kazimir (r. Dorian Boguță), Kowalski (r. Andrei Crețulescu), Rio 2016 (r. Bianca Rotaru), Rost (r. Șerban Georgescu), Shtorzina (r. Radu Mihai), Tuns, ras și frezat (r. Bogdan Mureșanu) și Vocea a doua (r. Daniel Sandu).

Din programul care însumează aproximativ 200 de minute, o proiecție de 110 minute va avea loc duminică, 18 mai, începând cu ora 13.30, în Palais des Festivals. Regizorii filmelor selecționate vor fi invitați câte 4 zile, în două grupe, pentru a participa la evenimentele din jurul Short Film Corner, având și ocazia să întâlnească oficiali ai Festivalului de la Cannes și reprezentanți ai unor organizații europene care se ocupă de susținerea tinerilor cineaști.

Romanian Short Waves 2014 este un program produs de Asociația Secvențe și susținut de Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Cultural Român. Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner le oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-și prezenta filmele selecționerilor de festivaluri, agenților, distribuitorilor, și de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediția din 2013 au fost înscrise 2178 de scurtmetraje din 98 de țări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21 000 de vizionări în cadrul proiecțiilor din săli și a bibliotecii virtuale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here