Atelier de filme „verzi” la Festivalul Pelicam

0
410

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni (13-15 iunie) aduce la Tulcea, pe lângă documentare, și ateliere dedicate celor pasionați de film și de mediu, anunță organizatorii

Regizorul și producătorul Thomas Ciulei va susține, în zilele de 14 și 15 iunie, un atelier de creație dedicat autorilor de film documentar, dedicat celor care au realizat deja un documentar sau un proiect de fotografie documentară și lucrează la un nou subiect.

„Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanți să plece acasă cu sentimentul că a reușit să se poziționeze personal față de subiectul filmului și că o analiză profundă a realității înseamnă întotdeauna să fii subiectiv”, spune regizorul Thomas Ciulei.

Olandezii de la Green Film Making Project vor fi prezenți la Pelicam, tot pe 14 și 15 iunie, când vor susține un atelier inedit despre cum se poate face un film cât mai „verde”, cu un impact cât mai scăzut asupra mediului. Workhsop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project, și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda. Deepeei are deja în palmares două filme realizate într-un mod sustenabil, Balance și Going South.

Asociația Vira va organiza un atelier în cadrul căruia tinerii tulceni se pot familiariza cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice și vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului, care durează între 9 și 14 iunie.

Înscrierile pentru ateliere se fac la adresa workshop@pelicam.ro, cu specificarea numelui workshop-ului.

Documentarele Pelicam spun povești impresionante despre viața oamenilor în mediul de care sunt conectați. Il était une forêt / Once Upon a Forest, filmul regizorului francez Luc Jacquet, care a primit premiul Oscar pentru La marche de l’empereur, va fi proiectat în cadrul Pelicam, în premieră națională. Regizorul a folosit drone pentru a surprinde imagini uimitoare din viața pădurii tropicale. Lui Luc Jacquet îi va fi dedicată și o retrospectivă.

Au bord du monde va fi proiectat la Tulcea în prezența regizorului Claus Drexel, care a petrecut un an cu persoanele fără adăpost din Paris, încercând să le dea o voce și să afle ce părere au ei despre lume și viață. Filmul a avut premiera la Cannes, în 2013. Nu va lipsi nici muzica: trupa Baba Zula va deschide Festivalul Pelicam.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here