Paul Negoescu filmează „365 de Revelioane”

1
652
Scenă din filmul "365 de Revelioane"
Scenă din filmul "365 de Revelioane"

Regizorul Paul Negoescu se află în plin turnaj pentru lungmetrajul său de debut, 365 de Revelioane. Filmările au început la sfârşitul lunii decembrie şi sunt programate să dureze 20 de zile, în diverse locaţii din Bucureşti.

Filmul – cu un scenariu semnat de Vlad Trandafir şi Negoescu – spune povestea lui Costin, un tânăr care în noaptea de Revelion decide să se despartă de prietena sa și să o regăsească pe fosta iubită. Rolul principal este interpretat de Andrei Mateiu (Aurora, Portretul luptătorului la tinerețe). Din distribuție mai fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Ioana Anton (Nuntă mută), Sînziana Nicola (Ultimele cinci minute, regia Andrei Șerban) și Raluca Aprodu (Contra timp, regia Jesus del Cerro). Director de imagine este Andrei Butică, iar de sunet se ocupă Vlad Voinescu.

Potrivit lui Paul Negoescu, pelicula se opreşte asupra „momentului din viaţa unei persoane care a atins o vârstă critică şi care-şi pune problema: cu cine voi rămâne pentru tot restul vieţii? Este persoana de lângă mine cea cu care vreau să-mi petrec toată viaţa? Reprezintă ea pentru mine marea dragoste?”.

Negoescu este unul dintre cei mai talentaţi cineaşti din generaţia tânără, selecţionat la Berlinală şi nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film cu scurtmetrajele Renovare și Derby. Aşteptările în ce priveşte debutul său sunt pe măsură.

Pentru filmul Radu+Ana, cineastul a câștigat Premiul criticilor și Premiul pentru regie la Festivalul CineMAiubit în 2007 și o distincție importantă la Festivalul Internațional de Film Independent de la New York. Paul Negoescu este preparator universitar la UNATC – catedra regie film, director artistic al Festivalului Timishort și câștigător a numeroase premii internaționale. 365 de Revelioane este o producție Hi Film realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (a primit o finanţare de 500.000 de lei la sesiunea a doua din 2010).

Proiectul a fost dezvoltat în cadrul CineLink al Festivalului de Film de la Sarajevo, iar scenariul a fost finalist al concursului inițiat de HBO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here