TEASER. „Poziția copilului”, filmul care concurează la Ursul de Aur

0
677

Cea mai așteptată producție românească a începutului de an, Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, are de astăzi un prim teaser. Bogdan Dumitrache și Luminița Gheorghiu, aflați în postura de fiu și mamă, apar în câteva scene tensionate, care dau un indiciu despre tonul filmului.

Potrivit Parada Film, filmul abordează o lume mai puțin explorată în cinematografia autohtonă, cea a intimității noilor îmbogățiți ai României. E o producție care vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

Este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Poziția copilului este primul film românesc din 2013 inclus într-unul dintre marile festivaluri ale anului. Aflat la a 63-a ediție, Festivalul Internațional de Film de la Berlin va avea loc între 7 și 17 februarie 2013. Pelicula va intra pe marile ecrane din întreaga țară în luna martie, la scurtă vreme după premiera de la Berlinale.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) și Medalia de onoare (2010) concurează pentru trofeul Ursul de Aur alături de peliculele unor cineaști recunoscuți precum Steven Soderbergh, Gus Van Sant sau Ulrich Seidl. „Poziția copilului” este singurul titlu confirmat până acum din partea României în prestigioasa competiție.

În distribuția filmului figurează nume cunoscute ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here