ShortsUP revine cu Weekend-ul Comediei Scurte

0
304

Weekendul Comediei Scurte afisPe 1 şi 2 februarie, la Cinema Patria din Bucureşti, de la ora 20.00, ShortsUP revine cu a doua ediţie a evenimentului Weekend-ul Comediei Scurte, o selecţie de şase ore de scurtmetraje premiate în festivaluri internaţionale.

Potrivit organizatorilor, „filmele explorează conceptul narcisismului contemporan care-şi găseşte reprezentarea ideală în selfie – cuvântul anului 2013 conform dicţionarelor Oxford”.

În două seri consecutive, ego-ul şi umorul spectatorilor ShortsUP va fi provocat de poveşti cinematografice scurte în care predomină autoironia. Cum să faci totul de unul singur (r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012) e o comedie finlandeză despre o mamă care află că singurul ajutor de nădejde în momentele grele e propria persoană. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emoţie, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival şi Helsinki Short Film Festival.

Umorul amar vine de la animaţia Din dragoste pentru divinitate (r. Joe Tucker, Marea Britanie, 2007), distinsă cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival şi premiul pentru film studenţesc la Palm Springs International ShortFest. Graham, un tânăr cu o viaţă absolut plictisitoare, e măcinat de o lupta egocentristă: respectă credinţa şi totuşi nu se poate abţine de la gesturi „neortodoxe”. Compromisul ales are încărcături de-a dreptul hilare.

Banane (r. Aaron Rosenbloom, SUA, 2013), preferatul publicului la ultima ediţie L.A. Shortsfest, este animaţie minimalistă în care o banană îşi pune întrebări existenţiale şi ajunge la concluzii „suculente”.

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achiziţionate în avans prin MyTicket şi Eventim la preţul de 25 de lei pe seară sau 40 de lei pentru ambele seri (sub formă de abonament). În seara evenimentului, direct la cinema, preţul biletelor este de 35 de lei pe seară. Detalii, pe www.shortsup.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here