Ana Ularu, premiată de John Hurt la Berlinală

2
519

Într-o ceremonie dedicată celor mai promiţători 10 actori europeni – răsfăţaţi de presă şi de industria filmului timp de trei zile, la Festivalul de la Berlin – veteranul John Hurt i-a înmânat Anei Ularu trofeul Shooting Stars.

„Poate că deja am spus de prea multe ori ceva axiomatic: a fost o experienţă superbă! Dar adevărata stare se insinuează abia acum, când bagajele sunt gata. Dorul de nebunia, ritmul, energia şi frumuseţea unei perioade unice şi senzaţia de mulţumire şi recunoştinţă. Pentru că asta mi s-a oferit”, transmite Ana Ularu, selectată pentru rolul din Periferic.

Alături de ea, au mai primit trofeul Shooting Stars: Adèle Haenel (Franţa), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elveţia) şi Riz Ahmed (Marea Britanie).

Tinerii, selectaţi de un juriu format din profesionişti ai industriei mondiale de film, au intrat într-un program intensiv de (11-13 februarie) întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars de luni seara.

Potrivit organizatorilor de la Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, pe covorul roşu Ana Ularu a purtat rochia „Lexy” maxi, din colecţia de primăvară-vară 2012 a Mariei Lucia Hohan. Amintind de clasicele siluete antice, dar având o abordare modernă, „Lexy” este o rochie cu spatele aproape gol, parţial acoperit de tulle invizibil nude, creată dintr-un fluid tulle de mătase roz-zmeură, drapată şi plisată.

Multe din rochiile Mariei Lucia Hohan au fost deja alese de celebrităţi din lumea filmului pentru croiurile simple şi delicateţea culorilor, decalate pe ţesături fine şi fragile, şi primesc mereu cele mai bune cronici din partea presei de specialitate. În acelaşi spirit, Ana nu a ales brandurile internaţionale propuse de organizatori, ci a purtat pantofi creaţi de designerul Mihai Albu.

Ana Ularu are 26 de ani şi este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia Bogdan Apetri), a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actrită la Festivalul de Film de la Salonic şi trofeul Boccalino – Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, la Locarno.

***

Ajuns la a 15-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (agenţi, directori de casting, actori consacraţi, regizori, producători de renume).

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here