RECOMANDARE TV: Cougar Town

0
291

Sinceră sa fiu, Cougar Town a avut premiera acum un an şi jumătate, în fix aceeaşi seară ca şi Modern Family, un  succes mai mare.

Mi-a plăcut Modern Family, am vrut instantaneu să mai văd, dar Cougar Town mi s-a părut clişeistic, forţat, deşi cu ceva potenţial. Asta după episodul-pilot, desigur. Ei bine, la un moment dat, Cougar Town iese din Oraşul Pumelor şi începe o nouă călătorie, dovedind că ideea avea mult mai mult potenţial decât am crezut eu iniţial.

Courteney Cox joacă o femeie divorţată (Jules), ajunsă la vârsta critică de 40 de ani, care face dansul pumei pentru câteva săptămâni, cu câţiva bărbaţi tineri agăţaţi în baruri, şi în conflicte cu puma veritabilă, intenţionat clişeistică, arch-nemesis-ul ei, Barb, cu care concurează şi în privinţa cuceririlor, şi în privinţa job-ului (proprietară de agenţie imobiliară).

Dar starea asta a lucrurilor nu durează mult. Nici flirtul cu vecinul afemeiat (de-o vârstă cu ea), Grayson, nu durează foarte mult! (E o propoziţie intenţionat formulată aşa, dar prefer să nu dau spoilere…) Pentru că, atunci când producătorul executiv (a.k.a scenaristul-şef) Bill Lawrence (Scrubs) şi-a dat seama că poate face poveşti cu toţi cei din distribuţia principală, care stau şi vorbesc în sufrageria lui Jules, bând vin din pahare gigantice (numite Big Joe!) şi jucând jocuri inventate, gen penny can… Şi-a mai dat seama că e minunat să-l lase pe Grayson să inventeze cântece la chitara lui cu trandafiri roşii, care-ţi rămân în cap. De exemplu, Confident in My Sexuality.

De la un punct în colo, scenariştii nici nu se mai deranjează să mimeze că personajele lor merg la lucru sau au probleme reale. Tot ce se întâmplă în serial are o calitate de duminică dimineaţă, prânz şi seară, de o leneveală plăcută scufundată în Big Joe-ul de vin.

Iar începând cu sezonul al doilea, serialul nu se teme să-şi ironizeze stilul din trecut, chiar şi numele considerat prost-prost-prost. De public şi critici deopotrivă. Pornind de la title card (momentul din generic când apare titlul serialului) unde, rând pe rând, am putut vedea mesaje haioase precum: „(Still) Cougar Town”, „Badly Titled Cougar Town”, „100% Cougar Free” sau „All I Want For Christmas Is A New Title”.

Nici glumele meta nu lipsesc: La un moment dat, Jules se va întâlni din nou cu puma Barb şi va urla la ea: „I’m not like that anymore” (Numai că mai amuzant, nu mai ştiu citatul exact)…

(Cougar Town incepe in seara asta, la ora 21.00, pe AXN)
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here