Comic Con: „Game of Thrones”, Creative Monkeyz, concursuri de desen și „cosplay”

0
608
Yaya Han
Yaya Han

East European Comic Con (EEEC) a devenit în scurt timp unul dintre cele mai așteptate evenimente ale primăverii pentru miile de fani de seriale, jocuri video, animație și benzi desenate.

Între 9 și 11 mai, într-un spațiu mult mai generos decât cel de anul trecut, la Romexpo, EEEC aduce actori de Hollywood, un autor renumit de bandă desenată, tronul din Game of Thrones, concursuri de desen, cosplay și multe alte surprize.

Vor sta de vorbă cu fanii și vor acorda autografe Jason Momoa (Urzeala Tronurilor, Conan, Stargate Atlantis), actorul Mark Sheppard (Supernatural, Dr.Who), actrița Natalia Tena (Harry Potter, Urzeala Tronurilor), artistul Ian Churchill, dar și o celebritate a cosplay-lui, Yaya Han. Vor anima atmosfera la Comic Con și Creative Monkeyz, Sector 7, Doza de Has.

Fanii născuți în perioada 9-11 mai au parte de un cadou din partea organizatorilor: acces general gratuit la eveniment. Pentru a beneficia de el, trebuie să se înregistreze în prealabil pe www.comic-con.ro și să se numere printre primii 350 de înscriși. Cei care vor dori să îi întâlnească pe Jason Momoa, Mark Sheppard și Natalia Tena trebuie să achite prețul biletelor de Panel, Photo Op, respectiv Autografe.

Concurs de desen: „Supereroi și mediul înconjurator”

După succesul de anul trecut, Faber-Castell va organiza încă o dată cel mai mare concurs de desen din România. Doritorii își vor putea exersa și etala talentul, viziunea și creativitatea pe tema „Supereroi și mediul înconjurator” începând de vineri, 9 mai, ora 16:00, până duminică, 11 mai, ora 12.00.

Concurenții trebuie să realizeze un personaj original pe tema menționată pe parcursul a 2 zile, în spațiul special amenajat din cadrul East European Comic Con. Participanții vor putea folosi ustensilele profesionale de artă oferite de standul Faber-Castell, dar și materiale proprii, în cazul în care doresc să le aducă. Aceștia trebuie să aibă peste 14 ani care și trebuie să dețină un bilet de acces general la Comic Con. Cele mai bune desene vor fi recompensate cu premii în valoare de 500 de euro.

Parada cosplayer-ilor

O altă competiție pasionantă – deja obișnuită la Comic Con-ul original din San Diego și mai puțin familiară în România – este cea de „cosplay”. Cuvântul „cosplay” este o combinație între „costume” şi „play” și presupune ca o persoană să se costumeze și să intre cât mai bine în pielea unui personaj ales, fie din lumea reală, fie el un personaj imaginar, eroi din filme, cărţi, jocuri video, desene animate etc. Deținătorii celor mai bune costume intră în joc pentru premii consistente.

Tonul îl va da una dintre cele mai bune cosplayer-ițe  din lume, Yaya Han, designer de costume, model și cosplayer cu o experiență de peste 15 ani. Până în prezent, a făcut peste 250 costume ale unor personaje din animații japoneze, benzi desenate, jocuri video, sci-fi și propriile desene. Creațiile sale complexe și foarte bine executate au câștigat numeroase premii și aprecieri în SUA, artista fiind invitată la peste 100 de convenții și alte evenimente de gen din toată lumea.

Nu va fi singurul cosplayer invitat la București: Giada Robin a fost recunoscută în cadrul CWM (Cosplay World Master) ca artist cosplay reprezentativ pentru Italia.

Biletele pentru East European Comic Con pot fi achiziționate din rețelele Myticket, Eventim și din magazinele Diverta din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here