Masterclass cu actorul Dragoș Bucur, la Control N

0
374

Vizual Masterclass Actorie de Film_Dragos BucurActorul Dragoș Bucur va susține un masterclass despre actorie de film, în luna mai, la Asociația Culturală Control N. Este cel de-al patrulea masterclass organizat de Control N, după cel pe imagine (invitat Vivi Drăgan Vasile),  regie de film (Nae Caranfil) și producție (Ada Solomon).

Cele trei întâlniri vor avea loc pe 7, 14 și 21 mai.

Masterclass-ul le este dedicat tuturor celor interesați de actoria de film, profesioniști sau amatori, de orice vârstă. Se va discuta, printre altele, despre faptul că actoria de film este o specializare nouă în școlile de actorie din România, despre statutul actorului  în cinematografia autohtonă și în cea de peste hotare, europeană sau americană. Care sunt șansele unui actor profesionist să trăiască doar din actorie și care sunt compromisurile cele mai întâlnite în breasla actorilor de film?

Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia actorie, în 1999, şi a început să joace la teatrul Podul, al profesorului Cătălin Naum. A jucat în filme ca Marfa şi banii (regia Cristi Puiu), Furia, pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor din România, Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008, Premiul Gopo și Premiul UCIN pentru Cel mai bun actor) și Marți, după Crăciun (2010) – toate patru regizate de Radu Muntean -, Polițist, adjectiv (regia Corneliu Porumboiu, 2009) – care i-a adus încă un Premiu Gopo. A mai colaborat cuPeter Weir (The Way Back, 2010), Peter Mulen și Terry Loyd (The Fear, 2012).

În 2010 a înființat școala de film – Actoriedefilm.ro, alături de actorii Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, iar în 2013 cei trei au jucat și au produs lungmetrajul Love Building, din distribuția căruia au făcut parte și 31 de actori absolvenți ai școlii.

Cele 3 întâlniri vor avea loc pe 7, 14 și 21 mai 2014, de la ora 19.00, la sediul Asociației Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Grupa masterclass-ului va fi alcătuită din minim 7 și maxim 30 de participanți. Costul unui pachet de 3 ședințe este de 400 de lei, plătibili până în weekend-ul premergător primei ședințe.

Înscrierile se fac pe mail la adresa info@controln.ro, în limita locurilor disponibile.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here