Noaptea Lungă a Filmelor Scurte revine pe 8 iunie

0
295

Curfew

Evenimentul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ajuns la a 5-a ediție, revine pe 8 iunie, cu o selecție de scurtmetraje premiate la Oscar, BAFTA, Sundance, Chicago Film Festival sau L.A Shortfest.

Anul acesta programul ShortsUP traversează câteva zeci de țări și genuri cinematografice diverse pentru a antrena cinefilii într-un exercițiu colectiv de imaginație. Spectatorii vor avea parte de 6 ore de comedii, animații, filme de aventură, filme fantastice sau drame intense.

Unul din scurtmetrajele-vedetă ale evenimentului este Curfew (r. Shawn Christensen, SUA, 2012), proaspăt câștigător al premiului Oscar. Este o dramă emoționantă despre ziua în care viața lui Richie ia o turnură radicală, atunci când e nevoit să aibă grijă de nepoata în vârstă de 9 ani.

După ce a strâns peste 70 de premii internaționale, printre care trofeul Sundance, animația Oh Willy (r. Emma De Swaef, Marc Roels, 2012) poposește la ShortsUP. Willy se întoarce în comunitatea de nudiști în care a crescut pentru a-și vizita mama bolnavă și, năpădit de amintiri, decide să se refugieze în pădure.

Câștigătorul marelui premiu la Chicago International Film Festival, scurtmetrajul Întoarcerea (r. Shay Levi, Israel, 2012) ne duce la limita dintre două spații culturale total diferite cu o poveste despre apartenență și transformare. Un tânăr revine în orașul natal din Israel după o călătorie în India și realizează că nimic nu mai poate fi la fel.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2013 are loc la Turbohalle, cel mai mare spațiu urban fost industrial dedicat evenimentelor culturale neconvenționale. Proiecțiile vor rula înauntru, în 2 spații paralele, dar experiența ShortsUP se prelungește în exterior, pe terasa Turbohalle, unde Electric Brother explorează muzical istoria filmului printr-un DJ set cu vibe-uri disco, eclectice, retro, soul și r’n’b. Tot afară, cinefilii vor avea la dispoziție o zonă de „antrenament ludic”, animată de live performance și jocuri de societate.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte sunt puse în vânzare prin MyTicket si Eventim la prețul de 30 de lei. La intrare, prețul va fi 35 de lei. Detalii, pe www.shortsup.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here