30 de cauze comunitare la Swimathon București

0
400

350x250

A început campania de strângere de fonduri a celei de-a doua ediții a Swimathon București, competiţia de înot destinată cauzelor comunitare. Potrivit organizatorilor de la Fundaţia Comunitară Bucureşti, aproape 200 de înotători – persoane publice, angajați din companii sau oameni cu spirit civic – strâng fonduri și înoată pentru 30 de cauze, care au nevoie de peste 135.000 de lei. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, în intervalul 9:00-14:00.

Cei care vor să susţină unul din proiectele înscrise în Swimathon pot dona începând de luni, 16 iunie până la 12 iulie online, pe platforma SwimathonBucuresti.ro.

Competiția de înot include proiecte din domenii comunitare variate din București, precum: Mai Mult Verde, pentru bariera de copaci de lângă Ploieşti; Asociaţia ALIAT, pentru un program de terapie prin artă pentru copiii care provin din medii cu un consum problematic de alcool, și/sau droguri; Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți – pentru un aparat de presiune pozitivă continuă; Fundația Regina Maria, pentru proiectul celor două Policlinici Sociale; Asociația Unu și Unu pentru bebelușii prematuri din incubator și realizarea a 100 de seturi de căciulițe și botoșei croșetate.

Centrul de Resurse pentru Participare Publică strânge bani pentru programul „Salvamarii cartierelor”; Asociaţia Învingem Autismul, pentru programul „Centrul de intervenţii pentru copii şi tineri”; Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, pentru Centrul de zi „Există speranţă”; Fundaţia Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generaţii; Habitat for Humanity România, pentru Casa Togan; Asociaţia Headsome Communication pentru „Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti”; Asociația pentru Protecția Animalelor ROBI, pentru programul de sterilizări gratuite pentru pisicile comunitare; S.O.S. Viețile Copiilor pentru programul „Zâmbete pentru orfani”; Carol 53, pentru lucrări de refacere a structurii casei.

Asociația de-a Arhitectura vrea să susțină un curs de arhitectură în 26 de clase din București, în anul scolar 2014-2015; BițaColor vine cu proiectul „Școala de Mecanică de Biciclete”; Asociația Lindenfeld, cu programul adresat copiilor institutionalizați „Dăm pasiunea mai departe!;” Asociația Red Panda are un proiect de educație non-formală; Asociația pentru Relații Comunitare cu YouthBank; Asociația Ana și Copiii pregătește programul „Vrem să fim școlari!”; Policy Center for Roma and Minorities încearcă să le dea o şansă copiiilor din Ferentari!; Asociația Consultanților în Lactație din România, pentru programul lor „Alăptarea contează!.
De asemenea, Fundaţia Comunitară Bucureşti strânge fonduri pentru a acoperi costurile de organizare de la Swimathon, dar și pentru reconstrucția de case din Bosnia distruse de inundațiile catastrofale din luna mai a acestui an.

Persoanele publice care înoată la Swimathon București 2014 sunt: designerul Irina Marinescu și cântăreața Elena Gheorghe, pentru Asociația Învingem autismul; poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniște, regizorul Thomas Ciulei, actrița Ioana Ginghină, pentru Fundația Principesa Margareta a României; activistul civic Dragoș Bucurenci, actorul Vladimir Drăghia și prezentatoarea tv, Raluca Lăzăruț, toți pentru Mai Mult Verde.
Actrița Andreea Ibacka este, din nou, gazda evenimentului.

Anul trecut, la Swimathon București s-au strâns aproape 94.000 de lei, pentru 20 de proiecte din comunitate.

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here