VIDEO: „Oz: The Great and Powerful”, cu James Franco

0
431


Un prequel la celebrul musical Vrăjitorul din Oz (1939), în care Dorothy ajunge pe un tărâm fantastic purtată de o tornadă, şi-a lansat pe 12 iulie, în cadrul Comic-Con-ului de la San Diego, primul trailer oficial. În film nu vor apărea nici Dorothy, nici Sperietoarea de ciori sau Omul de Tinichea, pentru că povestea se petrece cu mult înainte, cam pe când Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu metode suspecte, nimerea pentru prima dată în Oz.

Primele imagini din Oz: The Great and Powerful, cele care înfăţişează Kansas-ul, sunt alb-negru. Când Oscar este urmărit pentru o escrocherie, scapă datorită balonului cu aer cald în care urcă şi este purtat de tornadă într-o altă lume. Ajuns în Oz, este întâmpinat de creaturi bizare şi de către vrăjitoarea Theodora (Mila Kunis), momentul trecerii dintre lumi fiind subliniat de imaginea care se colorează (mult prea mult CGI, au comentat deja unii critici).

Pentru Oscar, e locul perfect în care poate să-şi dovedească ingeniozitatea şi capacitatea de a scăpa din orice situaţie prin iluzionism. Însă  cele trei vrăjitoare aflate în război – Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams) – ajung să se îndoiască de calităţile de magician ale celui „pe care îl aşteptau”.

Înainte de Sam Raimi (trilogia Spider-Man), alţi doi regizori s-au aflat pe lista Disney pentru regia acestui film: Sam Mendes şi Adam Shankman. În iunie 2011, compozitorul Danny Elfman a fost contactat pentru coloana sonoră, deşi în urma disputelor din 2004, la producţia Spider-Man 2, Raimi şi Elfman şi-au promis solemn că nu vor mai colabora niciodată.

Prima alegere pentru rolul lui Oscar a fost Robert Downey Jr., iar când acesta a refuzat, următorul pe listă a fost Johnny Depp, însă un răspuns negativ a venit şi din partea acestuia. Raimi, însă, l-a considerat pe James Franco cel mai potrivit pentru Marele Vrăjitor.

Data lansării în cinematografe, anunţată înainte de începerea filmărilor, în mai anul trecut, este 8 martie 2013, în Statele Unite.

 Autor: Mădălina Moraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here