Carey Mulligan va fi Daisy în ecranizarea „Marelui Gatsby”

3
403

Mica bătălie pentru un rol mare s-a sfârşit, la Hollywood, cu Carey Mulligan (An Education) învingătoare. Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Australia, Romeo şi Julieta) a preferat-o pe tânăra actriţă britanică în ecranizarea romanului lui F. Scott Fitzgerald, Marele Gatsby.

Filmul provoacă oarecare agitaţie la Hollywood zilele acestea, pentru că aşteptările sunt uriaşe, pe măsura romanului considerat unul dintre cele mai bune din istoria literaturii americane. În discuţii pentru acelaşi rol au fost şi Scarlett Johansson, Natalie Portman sau Rebecca Hall, potrivit „The Hollywood Reporter”. Audiţia cu Mulligan a fost perfectă, a declarat ulterior regizorul, de aceea, când a sunat-o să-i confirme, i-a spus „Hello, Daisy Buchanan”. Mulligan, care se afla în acel moment pe covorul roşu la o gală de modă la New York, a plâns de fericire.

Rolul milionarului misterios din Long Island, Jay Gatsby, ar putea fi preluat de Leonardo DiCaprio. Tobey Maguire e antamat deja pentru Nick Carraway, naratorul poveştii.

Precedenta versiune a cărţii pentru marele ecran, semnată de Jack Clayton în 1974, nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, deşi distribuţia era ofertantă – Robert Redford, Mia Farrow şi Bruce Dern

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here