Bestseller-ul lui John Grisham, „Firma”, devine serial. Premiera – pe AXN

1
789

La 20 de ani de când romanul lui John Grisham a devenit bestseller în librăriile din întreaga lume, un serial produs în Statele Unite continuă povestea din carte. Avocatul care a adus în justiţie o firmă de avocatură aflată în legături cu mafia (jucat în 1993 de Tom Cruise) este surprins 10 ani mai târziu, luptându-se cu alte cazuri dificile. The Firm/ Firma va avea premiera internaţională pe canalele AXN din întreaga lume duminică, 19 februarie, de la ora 21.00.

Scriitorul însuşi a vegheat la mersul poveştii, în calitate de producător. El face echipă cu producătorul executiv Lukas Reiter (Boston Legal, Law & Order, The Practice), Firma fiind primul serial original comandat de Sony Pictures Television (SPT) Networks pentru a fi difuzat în toate teritoriile şi este produs de eOne, în asociere cu SPT Networks şi Paramount Pictures. Primele reacţii la episodul pilot au fost favorabile, deşi criticii apreciază că demersul de a relua subiectul din Firma este unul mai degrabă nostalgic, fără prea multe cârlige pentru noua generaţie.

În celebrul film şi roman omonim, din ipostaza de tânăr asociat, Mitch a distrus Bendini, Lambert & Locke, o prestigioasă firmă de avocatură din Memphis ce lucra pentru mafia din Chicago. Iar viaţa lui n-a mai fost la fel. În serial, după un deceniu plin de greutăţi şi intrarea în programul federal de protecţie a martorilor, Mitch şi familia sa revin din izolare decişi să-şi refacă viaţa şi viitorul – doar că pericolele din trecut încă mai bântuie, dublate de noi ameninţări, apărute de pretutindeni.

John Grisham s-a implicat inclusiv în alegerea actorilor. Josh Lucas (Mitch McDeere), actor şi producător american cunoscut din Sweet Home Alabama şi The Lincoln Lawyer, a primit rolul principal. Soţia sa este interpretată de Molly Parker, celebră pentru rolul făcut în serialul Dexter, în sezonul 2011.

Juliette Lewis, nominalizată la Oscar pentru rolul din Cape Fear, este secretara cea sexy a lui Mitch (Tammy Hemphill), iar pentru rolul fratelui lui Mitch McDeere, Ray, a fost ales actorul britanic Callum Keith Rennie. Acesta a mai jucat în Harper’s Island, Battlestar Galactica, The Butterfly Effect şi Paycheck.

Episodul pilot va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate la AXN duminică, 19 februarie, de la ora 21:00, iar din 29 februarie serialul va putea fi urmărit în fiecare miercuri, de la ora 22:00. Sezonul are 22 de episoade.

Imediat dupa premiera de pe canal, timp de 7 zile, primul episod al serialul Firma va fi disponibil în întregime pe www.axn.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here