Corneliu Porumboiu și Radu Muntean, în selecția Un Certain Regard, la Cannes

0
592

Corneliu PorumboiuComoara, de Corneliu Porumboiu, și Un etaj mai jos, în regia lui Radu Muntean, vor fi proiectate în premieră mondială în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai).

Comoara lui Corneliu Porumboiu spune povestea a doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Din distribuție fac parte Toma Cuzin, Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei, aleși după un casting care a durat trei luni. Imaginea filmului este semnată de directorul de imagine Tudor Mircea, iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducţie cu Les Films de Worso şi Rouge International. Proiectul a primit o finanţare de 1.574.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi este susţinut de HBO România şi Arte France.

Radu MunteanComoara va fi distribuită la nivel internațional de Wild Bunch, iar premiera în România va avea loc anul acesta.

Filmul Un etaj mai jos este regizat de Radu Muntean după un scenariu pe care cineastul l-a scris împreună cu Alex Baciu și Răzvan Rădulescu, punctul de pornire fiind problema de conştiinţă a martorului unei crime. În distribuție se regăsesc actorii Teodor Corban și Iulian Postelnicu.

Un Certain Regard este o secțiune a Festivalului de la Cannes, dedicată filmelor cu viziuni noi sau radicale. Un Certain Regard este prezidat anul acesta de actrița Isabella Rossellini.

Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here