Înscrieri: competiție de filme mute și animație la InnerSound

0
587

seara-film-01

Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound (17 – 20 septembrie) lansează o competiție de scurtmetraje mute și de animație. Filmele selectate vor fi proiectate în cadrul unei seri speciale, intitulată Silent Film Night, pe 19 septembrie, la ArCuB, și vor beneficia de o coloană sonoră realizată de tineri compozitori români și interpretată live sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea. Înscrierile sunt deschise până la 1 iulie.

Cea de-a treia ediție a InnerSound se va desfășura între 17 și 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Națională de Muzică din București, InSpayer Batiștei, Modulab, precum și în alte spații neconvenționale din Capitală.

Regizorii se pot înscrie până în data de 1 iulie 2014, fie prin transfer electronic (Dropbox sau Wetransfer – fișiere în format MOV, cu unul dintre următoarele codec-uri: H.264, MPEG-4 sau M JPEG), fie la adresa innersound.festival@gmail.com, fie prin poștă, la adresa: Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia, Universitatea Națională de Muzică din București, Dl. Cătălin Creţu, Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România. Propunerea trebuie să conțină și un CV sau o biografie și un sinopsis cu scenariul filmului.

Potrivit organizatorilor, tema ediției din acest an a festivalului este „Vortex”: „Provocarea propusă de Festival este de a nu ne lăsa absorbiți de pulsul cotidian, ci de a-l privi drept o sursă de creativitate, o invitație la a ne manifesta liber, prin intermediul emoțiilor”.

Din programul ediției fac parte concerte camerale, expoziții de fotografie, proiecte multimedia și concerte de muzică electronică. Vor cânta invitați precum: Mercury Quartet (Anglia), ConTempo Quartet (Irlanda), Irina Ungureanu & Riccarda Caflisch (Elveția), cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania), opus.art – Cătălin Crețu & Alexandru Dan – electronics și percuție (România), Henry Vega & Jaqueline Hamelink – electronics și violoncel (Olanda), LeVant/George D.Stănciulescu – electronics, dans și visuals (România).

Organizat de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o perspectivă modernă asupra muzicii contemporane, îmbinând-o cu diferite arte vizuale – de la expoziții de fotografie contemporană, la scurtmetraje mute cu muzică live şi spectacole multimedia. InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here