„Despre oameni şi melci”, peste 13.000 de spectatori în primul weekend

0
260

Distribuitorii Transilvania Film şi Ro Image anunţă cifre impresionante pentru un film românesc, în primul weekend de lansare – 13.929 de spectatori, în condiţiile în care cel mai vizonat titlu autohton din 2011, Naşa, a vândut circa 26.000 de bilete în câteva luni.

Cifra include spectatorii prezenţi la avanpremierele filmului. În total, de la premiera la TIFF pînă în prezent, comedia lui Tudor Giurgiu a avut peste 19.000 de spectatori.

Potrivit unui comunicat, în topul premierelor de film românesc din ultimii 10 ani, Despre oameni şi melci depăşeşte rezultatele filmelor 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile – 10.851 spectatori, şi Eu cînd vreau să fluier, fluier – 7.013 spectatori, pe primul weekend.

În totalul de 19.612 comunicat de distribuitori se regăsesc şi cei 447 spectatori înregistraţi la proiecţiile plătite organizate de distribuitor la Lugoj (Teatrul Municipal Traian Grozăvescu) şi Sibiu (Promenada Mall), precum şi cei 5.236 spectatori plătitori înregistraţi la proiecţiile filmului de la TIFF Cluj, TIFF Sibiu si Tîrgovişte.

În prima săptămână, filmul ajunge în 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Poate fi văzut în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Targu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu si Lugoj.

Transilvania Film şi Ro Image vor să aducă filmul şi în oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. Trei echipe mobile vor organiza proiectii in regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here