Realizatorii lui „The Devil Inside” filmează din nou în România

0
471

După succesul neaşteptat de box office al producţiei horror The Devil Inside, filmată parţial în România, realizatorii se întorc la Bucureşti în aprilie, pentru un al doilea proiect. E vorba tot de un horror filmat în stil documentar, însă titlul nu a fost anunţat încă.

The Devil Inside a costat sub un milion de dolari, dar a încasat deja peste 47 de milioane în SUA şi a fost liderul de box office al începutului de an, ceea ce i-a încurajat pe producători să repete figura.

William Brent Bell a filmat în Bucureşti în toamna lui 2009, echipamentul şi o parte din echipa tehnică fiind furnizate de MediaPro Studios. Într-unul dintre rolurile principale, al regizorului care filmează povestea (e un film în film), apare actorul român Ionuţ Grama. Şi de data aceasta, scenariul este semnat de Bell şi Matthew Peterman, iar MediaPro Studios va asigura servicii de producţie.

Producători vori fi Steven Schneider (Paranormal Activity), Mathew Peterman şi Morris Paulson. Prototype, Sierra/Affinity şi Incentive Filmed Entertainment produc şi finanţează pelicula, care va avea probabil un buget ceva mai consistent.

The Devil Inside este cel mai bun exemplu de proiect care a valorificat avantajele de a filma în România şi a economisit mulţi bani. Când am vorbit aseară cu Morris (Paulson, producător şi finanţator, n.r.), i-am promis că rămânem moneda lor norocoasă. Îi aşteptăm primăvara aceasta cu o nouă producţie”, declară Andreea Stănculeanu, COO MediaPro Studios.

Pornit ca un proiect independent, The Devil Inside a intrat ulterior în radarul lui Paramount Insurge, divizia înfiinţată de Paramount pentru a detecta pe piaţă filme cu potenţialul lui Paranormal Activity. Horror-ul lui William Brent Bell n-a avut review-uri la fel de bune (rating-ul său e foarte scăzut pe Rottentomatoes.com), însă a generat suficient profit încât să fi fost o investiţie bună.

The Devil Inside urmăreşte povestea Isabellei, o tânără de origine italiană a cărei mamă este internată într-un spital de psihiatrie din Italia. În urmă cu câţiva ani, aceasta omorâse mai multe persoane după o crize psihotică, iar Isabella bânuieşte că mama ei ar fi fost posedată. Împreună cu un regizor interesat de povestea ei şi doi tineri preoţi, ea pleacă în Italia pentru a descoperi adevărul.

Citeşte un interviu cu Ionuţ Grama despre filmările la The Devil Inside:

Hollywood-ul pariază pe un horror realizat în România, pe tiparul „Paranormal Activity”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here