Sergiu Nicolaescu se întoarce cu „Ultimul corupt din România”

1
377

Regizorul Sergiu Nicolaescu se întoarce pe ecrane, la aproape 82 de ani, cu Ultimul corupt din România, o continuare a comediei Poker. Premiera este programată pe 17 februarie, anunţă MediaPro Distributon. În 2010, filmul s-a plasat pe poziţia a doua în topul creditelor acordate de Centrul Naţional al Cinematografiei, cu 1.561.841 de lei.

Precedentul film a fost desfiinţat de critică, dar a avut destulă priză la public în 2009 – circa 24.000 de spectatori. Scenariul este semnat tot de Adrian Lustig, iar personajele rămân, în mare, aceleaşi – mafioţi, politicieni corupţi şi amante oportuniste etc. În rolurile principale revin Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Cătălina Grama (Jojo) şi Mircea Diaconu. Lor li se alătură Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru.

După spusele lui Nicolaescu, „Ultimul corupt din România este un film de actualitate, al societăţii de astăzi, un film comic, dar în acelaşi timp şi critic”.

Iată sinopsisul: „Mafiotul Titel Pangică (Horaţiu Mălăele) devine doctor în ştiinţe şi donează bani pentru un muzeu memorial închinat vieţii şi operei sale: de la vânzător de râme în Obor la senator. Custodele muzeului este bunul său prieten Claudiu Viţelaru (Valentin Teodosiu), căruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker – chirurgul plastician Horia Vrăbete (Vladimir Găitan) – continuă să ajute nevestele disperate să-şi ia viaţă în piept cu ajutorul silicoanele. Iar iubita lor – prin rotaţie – Monica Lăcustă (Cătălina Grama) a ajuns să aibă şi ea o funcţie în guvern. Apare, în sfârşit, şi Marcel (Ion Ritiu) pe care l-au aşteptat că pe un salvator în Poker. Mai bine nu-l aşteptau. Marcel – general din serviciile secrete – trebuie să rezolve eterna şi fascinanta cerinţă a Bruxelles-ului: să aresteze un corupt. Şi cine e mai la îndemână pentru asta decât unul dintre prietenii de-o viaţă? Care dintre ei?”

Filmările au durat 26 de zile, în vara lui 2011, şi au avut loc la Snagov, la Studiourile MediaPro din Buftea, Casa Presei Libere, Parcul Izvor, Udrişte sau Glina.

Filmul va fi lansat în câteva zeci de cinematografe, în întreaga ţară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here