Tudor Giurgiu merge la Berlinală cu proiectul „Cristian”

2
503

Noul proiect de lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, Cristian, este unul dintre cele 39 de proiecte din 30 de ţări selectate la Berlinale Co-Production Market, care va avea loc pe 12, 13 şi 14 februarie în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (9 – 19 februarie 2012).

Cristian este unul dintre cele 25 de proiecte de lungmetraj ficţiune, alese din 311 înscrise. Timp de trei zile regizorii şi producătorii titlurilor selectate se vor întâlni cu 450 de producători şi posibili finanţatori ai filmelor. În total, peste 1000 de întâlniri în 3 zile.

Scenariul scris de Tudor Giurgiu şi Loredana Novak îl are în centru pe Cristian, un procuror tânăr şi idealist care încearcă să rezolve un caz complicat în care anchetează un alt coleg procuror, bănuit de a fi comis acte de corupţie. Ancheta ia o turnură neaşteptată în momentul în care Cristian descoperă că suspectul e de fapt nevinovat, dar cineva „din sistem” vrea să îl înfunde.

Bugetul ajunge la aproape un milion de euro, 175.000 de euro fiind asiguraţi de CNC. Filmările sunt programate în toamna lui 2012. Cristian este produs de Libra Film Productions şi beneficiază şi de sprijinul Programului MEDIA al Uniunii Europene.

Majoritatea proiectelor selectate la Berlinale Co-Production Market poartă semnătura unor regizori prezenţi la ediţiile anterioare ale Berlinalei, precum Gustavo Taretto, Giulio Manfredonia, Marcela Said, Taika Waititi, Hans Petter Moland, Alexei Popogrebsky, Petri Kotwica, Ruben Östlund, Ineke Houtman sau Chico Teixeira.

Tudor Giurgiu a filmat în toamna lui 2011 Despre oameni şi melci, povestea unor muncitori care vor să-şi salveze uzina de la faliment într-un mod inedit, în România anilor 90. Filmul îi are în distribuţie pe Andi Vasluianu şi Monica Bîrlădeanu şi va fi lansat anul acesta în cinematografe.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here