NexT aduce dragostea la Operă

0
218

Şase scurtmetraje despre dragoste, despărţiri, obsesii şi sex, care au rulat în ediţiile anterioare ale Festivalului Internaţional de Film NexT, vor fi proiectate luni, 21 februarie, de la ora 20.00, la Opera Naţională din Bucureşti. Unul dintre cele mai interesante şi amuzante este The Blindness Of The Woods/ Pădurea oarbă, o parodie la filmele erotice nordice din anii 70.

În fiecare lună, în cadrul proiectului Stagiunea de Artă, organizat de DesignYourself, poţi (re)vedea cele mai îndrăgite filme din programul celor patru ediţii de până acum ale NexT, care va avea loc anul acesta între 6 şi 10 aprilie. Intrarea este liberă.

Radu + Ana
România, 2007, 7’ 50’’, color
Regia: Paul Negoescu
Radu este cel mai ghinionist om de pe pământ. Lucrurile se pot schimba. Sau nu.

The Blindness Of The Woods/ Pădurea oarbă
Argentina, 2008, 10’, color
Regia: Martin Jalfen
Simplitatea naivă a basmelor, bazată pe filmele erotice nordice din anii 70’. Ulrika, o femeie oarbă care trăieşte într-o pădure suedeză, are parte de mai multă căldură când un tăietor îi oferă atât lemne cât şi plăcere. Bjorn, ursul voyeur, ajunge să-i apere demnitatea Ulrikăi atunci când descoperă că tăietorul profită de sentimentele ei.

Muzeul relaţiilor destrămate
Bosnia-Herţegovina, 2009, 13’
Regizor: Iulia Rugina
O relaţie încheiată. Un weekend în oraşul iubirii. Un amestec de pasiune, ură, singurate şi răzbunare, în încercarea de a uita lucrurile care fac rău şi de a le păstra pe cele care fac ca totul să fi meritat.

Dans la peau / Pe sub piele
Franţa, 2007, 12’, color
Regia: Zoltan Horvath
O fabulă despre dorinţă, orgasm şi abandon. Ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă aventură de-o noapte pe plajă se transformă într-un univers incredibil de tatuaje întunecate, fantezii pătimaşe, sex şi mitologie.

Vera vs. ursul de biliotecă
România, 2009, 9’, color
Regia: Luiza Pârvu
Când Vera deschidea o carte din bibliotecă, dacă pagina la care se deschidea conţinea cuvântul „iubire”, însemna că va fi o zi specială.

Lovesick/ Bolnav din dragoste
Germania/ Slovenia, 2007, 9’, color
Regia: Spela Cadez
Suferinţele inimii, lacrimile care nu încetează să curgă şi capetele întoarse sunt greu de vindecat, dar din fericire nu sunt incurabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here