Cazul Natascha Kampusch devine film

0
693
Antonia Campbell-Hughes
Antonia Campbell-Hughes

Povestea uluitoare a austriecei ținută captivă timp de 8 ani în pivnița casei răpitorului ei va fi transformată în film. Titlul de lucru al peliculei despre celebrul caz Natascha Kampusch este 3096, după numărul de zile în care a fost prizoniera lui Wolfgang Priklopil, anunță The Guardian.

Scenariul inițial este semnat de Bernd Eichinger – numele din spatele filmului Downfall (2007), o reconstituire ficționalizată a ultimelor zile ale lui Hitler în buncăr -, care a avut câteva lungi discuții cu victima înainte de moartea lui neașteptată, în ianuarie 2011.

Filmul acoperă toată perioada, de la răpirea micuței de 10 ani în drum spre școală, până la fuga ei, fără a exclude subiectul abuzurilor sexuale suferite. Echipa de producție va reconstitui în detaliu cămăruța de 2 pe 3 metri în care tânăra a locuit până în 2006, când a scăpat.

Micuța Natascha va fi jucată de britanica Amalia Pidgeon, în vârstă de 10 ani, iar varianta ei în adolescență – de Antonia Campbell-Hughes (Bright Star, The Other Side of the Sleep). Răpitorul va fi interpretat de actorul danez Thure Lindhardt (Into the Wild, The Island).

Regia îi aparține cineastei Sherry Hormann, iar imaginea va fi semnată de Michael Ballhaus, un vechi colaborator al lui Werner Fassbinder, Martin Scorsese și Francis Ford Coppola.

Bugetul este de 6 milioane de euro. Filmările vor începe în mai, în Munchen, 3096 urmând a fi lansat în primăvara lui 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here