Mongolia câștigă la Anonimul

0
420

Gala de Inchidere ANONIMUL 11

Filmul mongol Remote Control (Mongolia–Germania) a câștigat duminică seara Trofeul Anonimul 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj. Este povestea unui tânăr dintr-o familie săracă, ajuns în capitala Ulan Bator, care face o obsesie pentru o femeie. Regizorul filmului, Byamba Sakhya, și-a ridicat premiul pe scena Arenei Verde Stop din București, după concertul trupei Urma. Toate premiile au fost votate de public.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, oferit de HBO, i-a revenit filmului Excursie (România), în regia lui Adrian Sitaru, şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits. Premiul special Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundaţia Anonimul, și l-a adjudecat Omul, în regia lui Brigitte Drodtloff.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație merge în Germania, la Wedding Cake, regia Viola Baier.

Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu și Daniel Sandu, pentru perseverenţa de a-și urma visul, a fost câștigat anul acesta de către The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.

Gala de închidere a fost urmată de proiecția filmului A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbjin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here