Încep înscrierile la școala de actorie a Dorotheei Petre. Nae Caranfil și Adrian Titieni, invitați

0
245

Înscrierile pentru noul sezon al şcolii de actorie FII ACTOR!, inaugurată de actrița Dorotheea Petre anul trecut, au început luni, 17 septembrie, și vor continua până pe 28 septembrie. Invitaţii noului modul, care debutează în prima săptămână din octombrie, vor fi regizorul Nae Caranfil şi actorul Adrian Titieni, rectorul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Cei doi invitati, fiecare cu peste 25 de ani de experiență în domeniu,le vor vorbi cursanţilor despre munca pe platourile de filmare, la casting sau pe scenă, despre experienţele lor în materie de actorie şi despre cum să-şi dezvolte aptitudinile actoriceşti.

Potrivit unui comunicat, cursurile sunt structurate în trei module şi se vor desfăşura în grupe de maxim 12 participanţi. Modulul complet, de 4 luni şi 32 de şedinţe, se va finaliza cu o piesă de teatru montată şi jucată cu public sau un scurtmetraj regizat de un tânăr cineast român.

Înainte de începerea cursurilor, va avea loc un interviu, o discuţie liberă cu fiecare cursant în parte, pentru a evalua capacităţile de expresie ale fiecăruia.

Dorotheea Petre este actriţa româncă pentru care secțiunea Un CertainRegard a Festivalului de la Cannes  creat special un premiu pentru interpretarea din Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, în 2005. Din noiembrie 2011, şi-a înfiinţat propria şcoală de actorie, deschisă tuturor, indiferent de pregătire şi de vârstă.

Cursurile sunt personalizate şi cuprind exerciţii de dicţie, improvizaţie, impostaţie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scenă sau pregătirea pentru un casting. Cursanţii sunt învăţaţi cum să îşi folosească adevăratele resurse, cum să-şi exploreze şi să-şi exprime emoţiile, cum să scape de inhibiţii şi să-şi optimizeze abilităţile de comunicare în faţa unei audienţe, nu numai pe scenă sau în faţa camerei, ci în orice alt aspect al vieţii lor.

Detalii, pe www.fiiactor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here