Scenaristele lui „Love Building” reiau cursurile Control N

0
455

Curs CTRL+N_1

Pasionații de scenaristică, regie de film și creative writing sunt așteptați să se înscrie în luna septembrie la First Draft – atelier de scenaristică pentru începători, Director’s Cut – curs de regie pentru amatori, și Punct… – curs de creative writing, toate organizate de Asociația Control N.

Cel mai longeviv curs marca Control N, First Draft, a ajuns în această toamnă la cea de-a 11-a sesiune. Lansat în anul 2009, First Draft este un workshop de scenaristică dedicat amatorilor de cinema și persoanelor ce nu dețin o pregătire în domeniu. La finalul celor 8 ședințe, participanții vor stăpâni elemente de bază legate de scenaristica de film și vor putea schița, la rândul lor, un scenariu de scurtmetraj.

First Draft va fi susținut de scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu. Colaborarea celor două a început în urma cu 10 ani, încă din timpul facultății. Împreună cu regizoarea Iulia Rugină, au scris mai multe scurt și mediu metraje (Bună Cristina! Pa Cristina!, Vineri în jur de 11, Captivi de Crăciun, 30) și lungmetrajul Love Building, lansat de curând la cinema.

First Draft se va desfășura în perioada 15 octombrie – 3 decembrie 2013, săptămânal, iar ședințele de curs vor avea loc marțea.

Cursul de regie de film pentru amatori, Director’s Cut, a ajuns la cea de-a 4-a sesiune. Susținut de regizoarea Iulia Rugină, cursul se adresează tuturor pasionaților de film, care nu dețin o pregătire prealabilă în domeniu. În cele 8 ședințe de curs, Iulia își propune să analizeze teoretic toți pașii urmăriți, de obicei, de un regizor în spunerea unei povești în imagini.

Iulia Rugină a regizat opt scurtmetraje și trei mediumetraje, pentru majoritatea dintre ele fiind și co-scenarist. Filmele sale au fost proiectate la peste 50 de festivaluri și evenimente legate de film din 13 țări. Anul acesta, Iulia a debutat în regie de lungmetraj cu filmul Love Building. 

Director’s Cut se va desfășura în perioada 14 octombrie – 2 decembrie 2013, săptămânal, ședințele de curs având loc lunea.

Cursul de creative writing Punct… va fi reluat în perioada 17 octombrie – 19 decembrie 2013. Timp de 10 săptămâni, joia, scriitorul Cristian Teodorescu se va întâlni cu participanții la curs pentru a le stimula creativitatea și pentru a le oferi o bază de plecare în dezvoltarea pasiunii pentru literatură.

Toate lucrările rezultate în urma cursului vor fi publicate pe site-ul Liternet.ro. Cristian Teodorescu va alege câștigătorul Bursei Liternet.ro, bursă ce constă în posibilitatea de a avea, timp de 3 luni, o rubrică săptămânală pe Liternet.ro.

Înscrierile la cursurile Control N se fac la adresa de email info@controln.ro. Detalii, pe site-ul www.controln.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here