A început Astra Film Junior 2011

0
431

Festivalul Astra Film Junior a început marţi, 18 octombrie, pentru elevii din Sibiu, cu un număr dublu de proiecţii faţă de anul trecut. Peste 5.000 de elevi – preşcolari, elevi de şcoală primară şi liceeni – sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor, din 18 până în 27 octombrie. Toate filmele sunt dublate în limba română.

La această ediţie, programul adresat preşcolarilor este un proiect pilot şi constă în prezentarea a două episoade din popularul serial Dimineţile lumii (Les petits matins du monde, o p roducţie Gedeon Programmes, Franţa). Micuţii vor descoperi modul de viaţă al copiilor de vârsta lor din Oman (o ţară foarte bogată) şi din India (o ţară săracă).

Elevii de şcoală primară vor avea parte de şase noi episoade din Dimineţile lumii, despre viaţa copiilor din Siria, Peru, Australia, Indonezia, Egipt, Bolivia. Serialul Cum se fabrică (How its made) şi un concurs de desen, în care vor fi acordate premii în cărţi educative de la Editura Corint Junior, se regăsesc în programul pentru şcolari.

Liceenii sibieni vor vedea cum se desfăşoară activităţile într-o formă de învăţământ alternativ vineri, 27 octombrie, prin documentarul Imagine a School… Summerhill, care prezintă celebra şcoală din Anglia, unde dezvoltarea emoţională a copiilor e pe primul plan, lecţiile pe al doilea. Pornind de la acest film, liceenii vor putea să îşi exprime opiniile pe tema „şcoala ideală”. Dezbaterile vor fi moderate de o personalitate publică. Totodată, Campania Discovery „Oricine poate fi erou” va fi prezentată liceenilor de către Ada Roseti (Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA).

Astra Film Junior, un program născut în 2009, îşi propune să educe gustul elevilor în alegerea produselor audiovizuale, să-i convingă de avantajele vizionării unui film într-o sală de cinema şi să le deschidă noi perspective. Peste 10.000 de elevi, din tot judeţul Sibiu, au participat până acum la Astra Film Junior, acesta devenind unul dintre cele mai ample programe educaţionale extraşcolare din România.

Deschiderea oficiala: miercuri, 19 octombrie, Casa de Cultura a Sindicatelor, Sibiu, orele 8:25

1. Pentru preşcolari – 18 octombrie 2011, 10:00-10:30, la Grădiniţa “Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Sibiului.

– prezentarea a două episoade ale serialului de film documentar Dimineţile lumii, producţie Gedeon Programmes Franţa, în care micuţii vor descoperi cum trăiesc copiii de vârsta lor din Oman (o ţară foarte bogată) şi India (o ţară săracă).

2. Pentru elevii de şcoală primară – 19-21 octombrie 2011, incepand cu orele 8:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sibiu:

– Serialul documentar Dimineţile lumii, care surprinde viaţa copiilor din Siria, Peru, Australia, Indonezia, Egipt, Bolivia

Cum se fabrică (How It’s Made) produs de Productions Maj Canada – descoperirea modului în care sunt fabricate diferite produse din viaţa de zi cu

– un concurs de desen, cu desene inspirate din filmele vizionate. Pentru cele mai reuşite desene, vor fi acordate premii constând în cărţi educative pentru copii de la Editura Corint Junior, imprint al Grupului Editorial Corint.

3. Pentru liceeni – 27 octombrie 2011, 12:00-14:10, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sibiu:

– prezentarea Campaniei Discovery „Oricine poate fi erou”, prezentare realizată de doamna Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA;

– proiecţia filmului Imaginează-ţi o şcoală… Summerhill/ Imagine a School…Summerhill (William Tyler Smith, SUA, 2008)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here