Vin Zilele Filmului Croat

0
334
VINKO BRESAN
VINKO BRESAN

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Cinema Elvira Popescu va avea loc a doua ediție a Zilelor Filmului Croat. În program, se anunță titluri premiate în festivaluri, precum și filme care au avut succes la publicul din Croația.

Selecția a fost realizată de către Daniel Rafaelić, istoric de film și regizor croat, fostul Președinte al Asociației de Conservare și Restaurare a Filmelor Croate în cadrul Cinematecii Croate.

Daniel Rafaelić a semnat scenariul și regia documentarul intitulat The Other Side of Welles, a regizat scurtmetrajul Let’s Give It a Try și a susținut cursuri despre Antichitatea în Filme, Evul Mediu în Filme și Film și Propagandă în cadrul Departamentului de Istorie al Facultății de Filosofie din Zagreb.

Printre titlurile selecționate de Daniel Rafaelić se numără și Nije kraj/Will not end here (2008) al regizorului Vinko Brešan (câștigător a patru premii în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin).

Filmul este o poveste de dragoste tragicomică dintre un veteran de război, actualmente detectiv, și o prostituată, văzută din perspectiva unui actor porno. Nije kraj a câștigat Premiul FIPRESCI la Karlovy Vary International Film Festival, Premiul Publicului Golden Gate și alte patru premii Golden Arena la Pula Film Festival (Croația).

Zilele Filmului Croat este un eveniment organizat de către Ambasada Croației la București în parteneriat cu Institutului Francez, cu sprijinul Comisiei Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here