„În ataş” caută bani de drum

0
336

SIDECARfinalEchipa filmului În ataş/ In the Sidecar, formată din opt tineri cineaşti moldoveni, cinci germani şi doi români, caută finanţare pentru scurtmetraj pe paltforma de crowdfunding Indiegogo.com. Filmările ar urma să aibă loc în Chişinău, în februarie 2014.

Drama de 25 de minute, regizată de Mircea Bobînă, îi va avea pe Sergiu Voloc, Petru Oistric, Snejana Rudenko şi Dana Ciobanu în distribuţie. În Moldova Sovietică a lui 89′, Vova (Oistric), veteran al războiului din Afganistan, îi cere ajutor camaradului său Andrei (Voloc), ca să evadeze din spitalul de psihiatrie. Ajuns în libertate, el îşi dă seama că a nimerit în plasa propriei boli.

Producător principal va fi Universitatea de Film şi TV Konrad Wolf Potsdam Babelsberg din Germania, iar co-producători – UNATC, prin Atelier de Film şi Ana Antir (Republica Moldova). Proiectul este susţinut de AMTAP Chisinau şi Primăria Municipiului Chişinău.

În ataş dezvăluie tragedia unui destin uman prins într-un război inutil. Veteranii revin acasă cu diverse traume fizice şi psihologice, încercând cu greu să se reintegreze în societate. Existenţa unui luptător pe timp de pace este sortită indiferenţei. Sperăm ca filmul pe care îl vom realiza să atragă atenţia asupra consecinţelor unui conflict militar şi să le deschidă ochii celor ce încearcă să ignore această problemă”, scriu producătorii.

Mircea Bobînă a participat la Berlinale Talent Campus şi Sarajevo Talent Campus 2013, iar scenariul a fost selectat la Young Professionals Project Market, în cadrul festivalului goEast Filmfestival Wiesbaden 2012, Directors Across Borders Scriptwriting Workshop în Yerevan 2012 şi miniMIDPOINT Script Development Workshop, în cadrul UNATC, 2012.

Directorul de imagine Annegret Sachse a absolvit în 2010 celebra FAMU, din Praga, cu filmul de licenţă Water and Bread. În ataş ar urma să fie lucrarea ei de diplomă la şcoala germană de film Konrad Wolf.

Echipa are nevoie de 7.500 de euro pentru filmarea în format digital (+ 300 € taxa Indiegogo de 4%). Cu excepţia actorilor, nimeni din echipă nu este plătit. Pentru a filma pe peliculă, suma ar fi de 12.077 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here