YouTube îşi face festival de film. Cum vă puteţi înscrie

0
271

YouTube debutează în lumea festivalurilor de film cu propria competiţie virtuală: Your Film Festival. În cursă vor intra scurtmetraje, 10 cele mai bune dintre ele urmând a fi proiectate la Festivalul de Film de la Veneţia 2012, unde un juriu prezidat de Ridley Scott va decide cine primeşte trofeul cel mare – un grant în valoare de 500.000 de dolari.

Înscrierile pentru Your Film Festival se fac în perioada 2 februarie – 31 martie, aici. Filmele înscrise trebuie să aibă o durată de maxim 15 minute şi să nu fi fost lansate înainte de 1 ianuarie 2010 (pot fi filme de ficţiune, animaţie, documentare etc.) Iniţiativa YouTube este realizată în parteneriat cu producătorii documentarului Life in a Day – o compilaţie de imagini filmate de amatori şi postate pe site -, cineaştii Ridley Scott şi Tony Scott. Ei vor alege 50 de pelicule semifinaliste, iar utilizatorii YouTube le vor vota pe cele 10 finaliste.

Cei 500.000 de dolari pot fi folosiţi de regizorul câştigător doar pentru a realiza un lungmetraj în colaborare cu Scott Free Productions, compania lui Ridley Scott. Suma va acoperi cheltuielile pentru un nou scurtmetraj, 25.000 de dolari fiind salariul asigurat pentru regizor.Singura restricţie pentru înscriere este aceea că participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani. Filmele în altă limbă decât engleza vor avea obligatoriu subtitrare.

„Tot cu un scurtmetraj mi-am început cariera acum 50 de ani, de aceea mi se pare grozav că-i pot ajuta pe cineaştii debutanţi să-şi facă intrarea în industrie”, spune Ridley Scott, citat de The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here