Noul film al lui Mungiu are deja distribuitor în Statele Unite

0
292

Compania Sundance Selects, o divizie a IFC Films, a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord ale noului film scris şi regizat de Cristian Mungiu, anunţă Reuters.

Potrivit agenţiei, Provizoriu/ Beyond the Hills este povestea Alinei şi a Voichiţei, două prietene crescute la orfelinat care se regăsesc după câţiva ani într-o mănăstire izolată din România. Alina se întoarce din Germania încercând s-o convingă pe Voichiţa să vină cu ea, însă aceasta din urmă pare să-şi fi găsit o familie în maicile şi preotul de acolo. Curând, Alina îl provoacă pe preot şi suferă o criză. Este dusă la spital, iar cei din mănăstire încep să creadă că tânăra este posedată şi decid să o exorcizeze.

În distribuţie figurează Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă (Occident), Dana Tapalagă şi Cătălina Harabagiu.

Publicaţiile străine de specialitate includ deja filmul printre posibilii competitori la Cannes, la patru ani după ce Mungiu a obţinut Palme d’Or pentru  4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile. Pelicula se află în post-producţie.

Cristian Mungiu este principalul producător, prin Mobra Films, creditată de CNC cu circa 270.000 de euro pentru acest film. Eurimages (fondul Consiliului Europei) contribuie cu alţi 400.000 de euro, iar co-producători sunt Why Not Productions (Franţa) şi celebrii regizori Jean-Pierre şi Luc Dardenne, prin casa lor de producţie, Les Films du Fleuve.

Vânzările peliculei sunt gestionate de Wild Bunch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here