Atelier de film documentar pentru liceenii din București

0
205

filmat in comunitatea ta_photo

Patru licee din București vor fi implicate în proiectul „Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar”, un program de educație non-formală destinat elevilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

În perioada februarie – iunie 2014, 20 de liceeni vor învăța etapele realizării unui documentar, să folosească o cameră de filmat şi, realizând filme despre comunitatea în care trăiesc, să încerce să o înțeleagă mai bine. La finalul atelierului, participanţii vor realiza, în echipe, patru filme documentare.

Proiectul este inițiat de Asociația Vira și finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Activități:

  • Ateliere destinate formării de abilităţi practice în domeniul cercetării de teren și al documentării sociale;
  • Ateliere destinate formării de abilităţi practice în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, montat și fotografiat);
  • Realizarea de către elevi a patru filme documentare orientate spre subiecte din propria comunitate;
  • Proiecţii în licee şi spaţii culturale publice ale filmelor realizate de elevii participanţi şi dezbateri pe marginea lor;
  • Expoziţie photovoice itinerantă (licee, spaţii culturale publice);

Liceele partenere sunt Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Colegiul Economic „Viilor”.

Proiectul continuă iniţiativa-pilot „Rulment – Atelier de educaţie alternativă”, desfăşurată de Asociaţia VIRA în Bârlad, în perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013, cu elevi ai liceelor locale, finalizat cu prezentări în diverse programe și festivaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here