Lars Von Trier, persona non grata la Cannes, după declaraţiile despre nazişti

2
511

Lars Von Trier nu mai are voie să urce treptele Palatului Festivalurilor, după ce board-ul de directori l-a declarat persona non grata. Ingratul statut i-a fost adus de glumele făcute ieri, la conferinta de presă de lansare a filmului Melancholia, când a spus că „empatizează cu Hitler” şi că e nazist.

Râsetele ziariştilor au provocat însă încruntare în culisele festivalului, care nu i-a iertat gluma, deşi regizorul şi-a cerut oficial scuze (declaraţiile integrale, aici: Lars Von Trier aduce naziştii şi Apocalipsa la Cannes )

„Festivalul de la Cannes oferă artiştilor din întreaga lume o tribună excepţională pentru a-şi prezenta operele şi a-şi apăra libertatea de expresie şi de creaţie.  Conducerea festivalului regretă profund faptul că această tribună a fost folosită de Lars Von Trier pentru a face afirmaţii inacceptabile, intolerabile, contrare idealurilor de umanitate şi generozitate care guvernează Festivalul de la Cannes”, se arată în comunicatul board-ului.

Interdicţia de a mai călca pe Croazetă se va aplica imediat, dar nu se ştie dacă va fi valabilă pentru totdeauna sau doar pentru ediţia de anul acesta.

Corespondenţă susţinută de

2 COMENTARII

  1. pacat, fiindcă filmul a fost mai bine primit chiar decât Tree of life și părea că are șanse mari la premii, care sper să mai fie posibile. acum să vedem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here