Lansare de carte şi DVD: „Into the Wild”

0
446

Cartea şi DVD-ul În sălbăticie/ Into the Wild se lansează marţi, 19 iunie, de la 17.30, la Green Hours. Vor vorbi: Iulia Blaga, critic de film şi traducătoarea volumului, Uca Marinescu, Alex Găvan, Dan Silviu Boerescu şi Denisa Comănescu, din partea Humanitas Fiction.

În sălbăticie, de Jon Krakauer, s-a menţinut mai mult de doi ani pe lista bestseller-urilor The New York Times şi a primit YALSA Best Books for Young Adults Award în 1997. Filmul cu acelaşi nume, regizat în 2007 de Sean Penn, cu Emile Hirsch, Vince Vaughn şi Kristen Stewart în distribuţie, a fost recompensat cu două Globuri de Aur şi nominalizat la două premii Oscar.

Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi, în 1992, stârneşte reacţii intense în societatea americană. Jon Krakauer, colaborator al revistei Outside, publică un articol pe această temă, impresionat de asemănarea dintre povestea tânărului şi propriile lui experienţe, dar şi ale altora dinaintea lor. După o minuţioasă cercetare, Krakauer scrie În sălbăticie, refăcând traseul lui McCandless, urmărindu-l pas cu pas, stând de vorbă cu oamenii pe care acesta i-a cunoscut în ultimii doi ani de viaţă.

Cartea reconstituie puzzle-ul complicat al motivaţiei care l-a condus către un sfârşit tragic. Krakauer trasează o serie de paralele între destinul lui McCandless şi al altor tineri, purtaţi, înaintea lui, de aceleaşi idealuri, tineri dispăruţi fără urmă, înghiţiţi de abisul sălbăticiei. Autorul ajunge la concluzia că atracţia exercitată de teritoriile virgine asupra spiritului american este extraordinar de puternică. Chemării instinctive i se adaugă adesea formaţia intelectuală, care nu face decât să intensifice acest imbold, cum se întâmplă în cazul lui McCandless. Dar natura, privită dincolo de perdeaua de iluzii ţesută de scriitori, poate fi adesea surprinzătoare şi nemiloasă.

DVD-ul este adus pe piaţa românească de Odeon Cineplex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here