UPDATE: câştigătorii celor 2 cărţi „Sînt o babă comunistă”

51
609

random2

UPDATE: Câştigătorii celor două cărţi din seria limitată editată de Polirom sunt Alexandra Pripoaie şi Roxana. După eliminarea răspunsurilor greşite şi a celor multiple, în lista Random.org au intrat 42 de nume. Vă vom contacta pe email pentru detalii.

Mulţumim tuturor pentru răspunsuri!

Puteţi câştiga 2 exemplare din romanul lui Dan Lungu, Sînt o babă comunistă, dacă ne scrieţi la pagina de comentarii numele unui alt roman semnat de scriitorul ieşean. Câştigătorii vor fi aleşi cu ajutorul Random.org şi vor fi anunţaţi vineri seara. Ne puteţi răspunde până vineri, 23 august, la ora 16.00.

Sînt o babă comunistă!, de Dan Lungu, a apărut zilele acestea, în ediţie limitată, la Editura Polirom. Evenimentul precedă premiera pe ecrane a adaptării romanului de către Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale. O producţie MediaPro Pictures, filmul Sunt o babă comunistă! va fi lansat de MediaPro Distribution, din 23 august, în cinematografele din toată ţara.

Sînt o babă comunistă! a apărut în trei ediţii la Editura Polirom (2007, 2010, 2011), disponibile şi în format digital. Versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet (Franţa, 2008), iar cea poloneză la premiul „Angelus” pentru literatură central europeană, în 2011. În 2009 a fost cel mai tradus roman românesc al anului, apărând în limbile franceză, germană, spaniolă, maghiară, bulgară, poloneză, italiană, turcă, fiind în curs de apariţie în greacă şi slovenă.

„Dan Lungu a scris un roman inteligent despre contradicţia dintre politică şi experienţa personală. O carte plină de umor, care nu rareori stârneşte hohote de râs” (Literaturen)

Filmul, realizat după un scenariu semnat de Lucian Dan Teodorovici, Vera Ion şi Stere Gulea, prezintă povestea Emiliei (Luminiţa Gheorghiu), o femeie obişnuită dintr-un oraş de provincie, aflată în febra pregătirilor pentru vizita fiicei ei (Ana Ularu), emigrată în Canada. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâîlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

51 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here