ShortsUP combină teatrul şi filmul la „Adevăr sau provocare”

0
449

Infidelitatea este tema ediţiei de duminică, 23 octombrie, ora 19.00, la MNAC, cu care ShortsUP îşi reia seria de evenimente. De data aceasta – anunţă organizatorii – scurtmetrajele împart scena cu actori în carne şi oase: Ilinca Goia, Cristi Iacob, Vitalie Bichir şi alţii vor da replica filmelor într-o demonstraţie de artă contemporană inedită pusă la cale de ShortsUP şi regizoarea Chris Simion.

Programul include filme precum Seminţele prăbuşirii / Seeds of the Fall (r. Patrik Eklund, Suedia, 2009) premiat la Cannes în 2009. Filmul spune povestea cuplului de vârstă mijlocie Eva şi Rolf, a cărui pasiune pare că s-a stins. Până într-o noapte însă, când Ea încearcă să-l seducă din nou pe El. Seminţele prăbuşirii este al doilea film de Patrik Eklund prezentat la ShortsUP, după În loc de abracadabra, care a rulat la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2010.

Călătorie de afaceri / The Business Trip (r. Sean Ellis, Marea Britanie – Franta, 2008) e o comedie nominalizată la BAFTA şi premiată la Toronto despre un om de afaceri părăsit de iubită. O fotografie găsită în camera de hotel îl determină la un gest neaşteptat. Sean Ellis este un promiţător regizor britanic care, deşi a debutat în lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat. A mai fost prezent la ShortsUP cu multi-premiatul film scurt Cashback.

Seara de film şi teatru va fi compusă din 12 tablouri: 6 în film şi 6 în teatru, va dura 3 ore şi va fi împărţită în două. Tablourile de teatru fac parte din piesa „Ce ne spunem când nu ne vorbim” (regia Chris Simion). Toate poveştile încearcă să răspundă la aceeaşi întrebare: „Raţiunea sau inima? … Adevăr sau provocare?”

Biletele se vor pune în vânzare înainte de eveniment, la MNAC (Muzeul Naţional de Artă Contemporană), Palatul Parlamentului, duminică, 23 octombrie, de la orele 18.00. Preţul unui bilet este 30 de lei, iar cu reducere pentru studenţi este 25 de lei.

Trailerul evenimentului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here