Interviurile Filmreporter.ro: Omul care a salvat Disney

0
421
Peter Schneider
Peter Schneider ©Adi Marineci

Peter Schneider, omul care a condus studiourile Disney până în 2001, a acordat un interviu amplu pentru filmreporter.ro, care va fi publicat luni, 22 noiembrie.

Fostul preşedinte al companiei, acum regizor de teatru şi producător de film, se află la Bucureşti pentru două evenimente: proiecţia documentarului Waking Sleeping Beauty (2009), o privire în bucătăria celor mai renumite studiouri de animaţie din lume (în perioada în care au fost la un pas de faliment şi s-au revigorat în mod surprinzător), şi piesa de teatru Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale / My Life With Men… And Other Animals, un one-woman show al actriţei italiene Maria Cassi.

Filmul regizat de Don Hahn (Frumoasa şi bestia, Regele Leu, Toy Story) poate fi vizionat mâine, 20 noiembrie, de la 15.00, la Sala ArCuB. După proiecţie, Peter Schneider va răspunde întrebărilor publicului şi probabil nu vor fi puţine.

Spectacolul poate fi urmărit în această seară şi mâine, 20 noiembrie, de la ora 19.30, tot la Sala ArCuB (Str. Batişte, nr.14). „E un spectacol despre bucuria de a trăi”, sună invitaţia la teatru a lui Peter Schneider.

Luni, filmreporter.ro va publica un interviu în care Peter Schneider enumeră regulile de aur ale brandului Disney, pe care nimeni nu are voie să le încalce, explică ce fel de artişti caută studiourile – creativi şi originali sau doar pricepuţi? – cum a reuşit, ca prim preşedinte al Walt Disney Feature Animation, să scoată compania din impas, ce însemna, în anii 80, „dictatura” Disney, şi cum a reuşit să scoată la lumină, în documentarul Waking Sleeping Beauty, imagini care, în mod normal, violau regulile interne ale companiei.

Mai multe despre Peter Schneider puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here