Un trofeu DaKINO pentru starul anilor ’70, Marisa Berenson

0
342

Marisa Berenson, actriţa celebră în anii 70 pentru rolul din Moarte la Veneţia a lui Luchino Visconti, Cabaretul lui Bob Fosse sau Barry Lyndon al lui Stanley Kubrick, va primi trofeul pentru întreaga carieră la gala de deschidere a celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO (22- 27 noiembrie), la Cinema Patria, de la 20.00.

Marisa Berenson (63 de ani) revine la DaKINO la 14 ani după ce festivalul i-a dedicat o retrospectivă. Cu acest prilej, va rula într-o proiecţie exclusivă pentru România filmul The Disciple, o producţie Spania 2010, în prezenţa regizorului Emilio Ruiz Barrachina (marţi, 23 noiembrie, ora 21.00, la Cinema Patria).

Star al podiumurilor de modă în aceeaşi perioadă a anilor 60-70, Marisa Berenson a fost nominalizată de două ori la Globurile de Aur pentru interpretarea din Cabaret, în care a jucat alături de Liza Minnelli, Michael York şi Joel Grey. A avut roluri şi în White Hunter, Black Heart / Vânător alb, inimă neagră, regizat de Clint Eastwood, sau Led by the Nose, în regia lui Gerard Lauzier.

Actriţa a jucat şi pe Broadway şi este autoarea a două cărţi: „Dressing Up” (1983) şi „Dincolo de oglindă” (1995).

Filmele DaKINO vor fi proiectate la Cinematograful Patria, Sala Elvira Popescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Abonamentele la festival s-au pus în vânzare pe eventim.ro: un abonament general – ce va permite accesul la toate proiecţiile, costă 120 lei, iar unul cu 10 intrări – 60 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here