„Domestic” are premiera mondială în Argentina

0
331

Cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru a fost selecţionat în competiţia internaţională Festivalului Internaţional de Film de la Mar de Plata (17 – 25 noiembrie), cel mai important eveniment de gen din America de Sud. La festivalul argentinian va fi proiectat şi După dealuri, al lui Cristian Mungiu.

Regizorul Adrian Sitaru şi actorul principal Adrian Titieni vor fi prezenţi la premiera din festival, pe 21 noiembrie. În Romania, Domestic va fi lansat în primăvara lui 2013, în martie.

Domestic este o comedie despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viaţa. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. „Mi-am dorit un film amuzant despre oameni si animale mai mult sau mai putin domestice, bazat in mare parte pe propriile amintiri. Animalele ne-au influenţat şi ne influenţează viaţa mult mai mult decât bănuim”, explică Adrian Sitaru, într-un comunicat.

Distribuţia îi include pe Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Daniel Hurduc. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.

Adrian Sitaru a mai regizat Pescuit sportiv (2008) şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), ambele premiate în festivaluri internaţionale.

Domestic este o productie 4 Proof Film, in coproductie cu Unafilm, Germania, susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei şi realizată cu finanţare din partea MBB, Eurimages si HBO România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here