Gala premiilor Gopo va avea loc pe 28 martie. Schimbări în regulament

0
483
foto: Adi Marineci
foto: Adi Marineci

Cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo va avea loc pe 28 martie 2011, anunţă Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cea care pune la punct evenimentul, după calapodul galelor din Franţa, Spania sau Marea Britanie. 2010 a fost cel mai prolific an pentru filmul românesc după 1989 – 19 lungmetraje au rulat pe ecrane –, prin urmare ediţia se anunţă spectaculoasă.

Gala de anul acesta vine cu un regulament modificat: documentarele devin şi ele eligibile la categoriile rezervate până acum lungmetrajelor de ficţiune: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj şi Cel mai bun sunet. De asemenea, în palmaresul Galei intră o nouă categorie: Cel mai bun debut în lungmetraj de ficţiune. Totodată, juriul care va desemna nominalizările va avea 11 membri în loc de 7, selectaţi din rândul presei de specialitate şi a profesioniştilor din industrie.

Nominalizările vor fi anunţate pe 21 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, după care peste 400 de profesionişti activi din industrie vor primi formulare de vot gestionate ulterior de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cea care se ocupă de mecanismul de vot şi la Oscaruri.

Înscrierile pentru nominalizările la cea de-a cincea ediţie vor avea loc în perioada 20-28 ianuarie 2011. Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să-l trimită în format electronic pe adresa andrada.romagno@premiilegopo.ro.

Anul trecut, marele câştigător al galei a fost Poliţist, adjectiv, al lui Corneliu Porumboiu, care şi-a adjudecat şase trofee, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie şi Cel mai bun scenariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here