„Only Lovers Left Alive”, din 28 februarie la cinema

0
636

Tilda Swinton - Only Lovers Left Alive1

Noul film al celebrului regizor american Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive/ Îndrăgostiţii mor ultimii, un romance cu vampiri retro cool, intră din 28 februarie în cinematografele din Bucureşti, Cluj şi Oradea.

Jim Jarmusch şi filmele cu vampiri – o alăturare care părea improbabilă până la Only Lovers Left Alive / Îndrăgostiţii mor ultimii, pelicula proiectată în competiţia Festivalului de la Cannes în mai 2013. „Vampirii n-au fost niciodată mai cool, mai cultivaţi şi, sincer vorbind, mai umani ca în comedia romantică a lui Jim Jarmusch”, scria „Vanity Fair”. Pentru revista „The Hollywood Reporter”, este „cel mai bun film al lui Jim Jarmusch din ultimii ani, cel mai probabil de la Dead Man, din 1995”.

Tom Hiddleston şi Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticaţi a căror istorie de amor durează de cel puţin câteva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică şi enigmatică care locuieşte în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor e perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Îndrăgostiţii mor ultimii intră în cinematografe din 28 februarie şi poate fi văzut în Bucureşti la Cinema Studio, la Cinema Elvira Popescu, Cinema City AFI Cotroceni, Cinemateca Union, Grand Cinema Digiplex Băneasa şi la Movieplex; în Cluj la Cinema Victoria, iar în Oradea la Cortina Cinema Digiplex.

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebraţi autori de film contemporani. Original, idiosincratic, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referinţă ca Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003) sau Broken Flowers (Marele Premiu la Cannes, 2005).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here