„Ramona”, de Andrei Crețulescu, merge în Semaine de la Critique

0
696

POSTER RAMONAScurtmetrajul independent Ramona, în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de la Cannes. A 54-a ediție a secțiunii paralele va avea loc între 14 și 22 mai.

Violent, stilizat și fără dialoguri, Ramona încheie trilogia impromptu, realizată de Andrei Crețulescu și începută cu  scurtmetrajele Bad Penny (2013) și Kowalski (2014). Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și  Marius Leftărache.

Ramona este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Fost critic de film, Andrei Crețulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul În Derivă și nouă documentare. În 2011 a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul Killing Time (regia Florin Piersic Jr.), a scris și regizat Bad Penny și Kowalski, acesta din urmă laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu Premiul de Regie și de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015. În prezent, se află în post-producție cu Șapte luni mai târziu, primul scurtmetraj finanțat de CNC, și în pre-producție cu primul lungmetraj, Charlton Heston, pe care îl va filma în toamnă.

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here