Stră-strănepotul lui Bram Stoker face un film 3D despre Vlad Ţepeş

0
531

Dacre Stoker, unul dintre urmaşii scriitorului care l-a inventat pe Dracula, va regiza o docudramă în 3D despre Vlad Ţepeş şi istoria reală pe care s-a construit mitul vampirului din Transilvania, dublată de povestea lui Bram Stoker şi a familiei sale. Dracula Meets Stoker va fi, potrivit „Variety”, un soi de „making of” al noului său roman şi va puncta întâlnirea scriitorului cu legenda domnitorului valah (aşa cum şi-o imaginează Dacre Stoker), în studiile sale despre folclorul şi credinţele estice.

Filmul va fi produs (în limba engleză) de Cin TV, o divizie a uneia dintre cele mai mari companii de producţie din Spania, Vertice 360, iar bugetul va fi unul consistent pentru Spania – 2,7 milioane de dolari. Filmările vor începe în toamnă, iar lansarea va avea loc în 2012, cu prilejul centenarului Bram Stoker.

Stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker are 53 de ani, e canadian mutat în Carolina de Sud şi a participat la trei campionate mondiale de atletism cu echipa de pentatlon a Canadei înainte de a deveni antrenor al lotului masculin la Olimpiada de la Seul, în 1988. Acum scrie cărţi despre Dracula şi, mai nou, regizează filme cu personajul creionat de strămoşul său irlandez.

Cu romanul „Dracula, mortul viu”, tradus anul trecut de Humanitas, Dacre Stoker a intrat în clasamentele de bestsellere. Împreună cu scenaristul şi scriitorul Ian Holt şi folosindu-se de însemnările lui Bram Stoker găsite în anii 80, cu titlul „The Un-Dead”, acesta a imaginat o continuare a romanului din 1897. Cu succes, se pare, pentru că a fost publicat în peste 40 de ţări, din 2009 încoace. Acţiunea se petrece la 25 de ani de la moartea lui Dracula, în castelul său din Transilvania, când prezenţa sa e din nou simţită pe străzile Londrei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here