Captain Planet al copilăriei noastre se întoarce. În carne şi oase

0
544

Un film cu actori bazat pe seria animată celebră în anii 90, Captain Planet and the Planeteers, este noul proiect al producătorului din spatele francizei Transformers, Don Murphy. Lungmetrajul va fi realizat de firma lui Murphy, Angry Filmworks, împreună cu Cartoon Network.

Cei cinci purtători ai inelelor care controlau elementele naturii – Kwame din Africa (pământ), Wheeler din SUA (foc), Linka din Rusia (vânt), Gi din Asia (apă) şi Ma-Ti din America de Sud (inimă) – vor fi întruchipaţi de tot atâţia actori, mai mult ca sigur celebri, pe măsura faimei animaţiei şi a bugetului pe care e capabil să-l strângă producătorul unui gigant ca Transformers.
Nu mai vorbim de villains, de Captain Planet însuşi şi de Gaia, spiritul pământului, pentru care se va face probabil un mega-casting. În seria TV, vocile au fost asigurate de vedete ca Whoopi Goldberg, Ed Asner, Martin Sheen, Meg Ryan, Sting, Malcolm McDowell sau Helen Hunt.

Seria cu mesaj ecologist concepută de Ted Turner, în 1990, pentru a-i face pe copii să conştientizeze fenomenul poluării şi consecinţele lui asupra oamenilor, a avut şase sezoane şi un mare succes, inclusiv în România. Al şaselea sezon nu a rulat în Statele Unite, episoadele fiind difuzate abia în 2006 de Boomerang, spre surprinderea vechilor fani, care au constatat că problemele puse în discuţie de serial sunt mai actuale ca niciodată. Există chiar Fundaţia Captain Planet, care gestionează moştenirea animaţiei TV şi sprijină proiecte ecologiste.

Un scenariu de lungmetraj a fost scris în 1997 de Michael Reaves (seria animată Batman, Ştrumfii, Dungeons & Dragons etc.), însă n-a ajuns niciodată pe ecran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here