Pelicula 3D „Dracula Meets Stoker” se filmează în România

0
358

Dracula Meets Stoker, filmul pe care stră-strănepotul lui Bram Stoker îl va regiza şi despre care Filmreporter.ro a scris aici, va fi realizat parţial în România, potrivit Filmneweurope.com.

Docu-drama 3D despre întâlnirea scriitorului cu legendele din jurul lui Vlad Ţepeş ar putea fi filmată în toamnă la Bran, Târgovişte şi în Bucureşti, după spusele reprezentanţilor Cin TV, compania care produce pelicula. Celelalte locaţii sunt în SUA (New Orleans) şi Spania (Castilla y Leon).

Filmul lui Dacre Stoker are un buget consistent pentru Spania – 2,7 milioane de euro – şi va fi narat de Christopher Lee. Lansarea e plănuită pentru 2012, cu prilejul centenarului Bram Stoker.

Dracula Meets Stoker va fi, potrivit „Variety”, un soi de „making of” al noului roman semnat de Dacre Stoker şi va puncta întâlnirea scriitorului cu legenda domnitorului valah (aşa cum şi-o imaginează Dacre Stoker), în studiile sale despre folclorul şi credinţele estice.

Stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker are 53 de ani, e canadian mutat în Carolina de Sud şi a participat la trei campionate mondiale de atletism cu echipa de pentatlon a Canadei înainte de a deveni antrenor al lotului masculin la Olimpiada de la Seul, în 1988. Acum scrie cărţi despre Dracula şi, mai nou, regizează filme cu personajul creionat de strămoşul său irlandez.

Cu romanul „Dracula, mortul viu”, tradus anul trecut de Humanitas, Dacre Stoker a intrat în clasamentele de bestsellere. Împreună cu scenaristul şi scriitorul Ian Holt şi folosindu-se de însemnările lui Bram Stoker găsite în anii 80, cu titlul „The Un-Dead”, acesta a imaginat o continuare a romanului din 1897. Cu succes, se pare, pentru că a fost publicat în peste 40 de ţări, din 2009 încoace. Acţiunea se petrece la 25 de ani de la moartea lui Dracula, în castelul său din Transilvania, când prezenţa sa e din nou simţită pe străzile Londrei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here